Cum să comutați de la Windows 10 pe 32 de biți la Windows 10 pe 64 de biți

Configurare noua (How To)

Situatie

Microsoft vă oferă versiunea pe 32 de biți a Windows 10 dacă faceți upgrade de la versiunea pe 32 de biți a Windows 7 sau 8.1. Dar puteți trece la versiunea pe 64 de biți, presupunând că hardware-ul dvs. îl acceptă.

Solutie

Pasi de urmat

Asigurați-vă că procesorul dvs. este capabil pe 64 de biți:

Înainte de a vă gândi chiar la actualizarea la Windows pe 64 de biți, va trebui să confirmați că CPU-ul din computerul dvs. este capabil să funcționeze pe 64 de biți. Pentru a face acest lucru, mergeți la Settings> System> About. În partea dreaptă a ferestrei, căutați intrarea “Tipul de sistem”.

Veți vedea unul dintre cele trei lucruri aici:

-sistem de operare pe 64 de biți, procesor bazat pe 64 de biți. CPU-ul dvs. suportă 64 de biți și aveți deja instalată versiunea de 64 de biți a sistemului de operare Windows.
-sistem de operare pe 32 de biți, procesor bazat pe x86. CPU-ul dvs. nu acceptă 64 de biți și aveți versiunea Windows pe 32 de biți instalată.
-sistem de operare pe 32 de biți, procesor bazat pe x64. CPU-ul dvs. suportă 64 de biți, însă aveți versiunea Windows pe 32 de biți instalată.

Dacă vedeți prima intrare în sistemul dvs., nu aveți nevoie de acest articol. Dacă vedeți a doua intrare, nu veți putea instala deloc Windows pe 64 de biți în sistemul dvs. Dar dacă vedeți ultima intrare pe sistem – “sistem de operare pe 32 de biți, procesor bazat pe 64 de biți” – atunci veți avea noroc. Aceasta înseamnă că utilizați o versiune pe 32 de biți a Windows 10, dar CPU-ul dvs. poate rula o versiune pe 64 de biți, deci, dacă o vedeți, este timpul să treceți la secțiunea următoare.

Asigurați-vă că hardware-ul PC-ului dvs. are drivere pe 64 de biți disponibile:

Chiar dacă procesorul dvs. este compatibil pe 64 de biți, vă recomandăm să vă gândiți dacă hardware-ul computerului dvs. va funcționa corect cu o versiune pe 64 de biți a Windows. Versiunile pe 64 de biți de Windows necesită drivere hardware pe 64 de biți, iar versiunile pe 32 de biți pe care le utilizați pe sistemul dvs. actual Windows 10 nu vor funcționa.

Hardware-ul modern ar trebui să ofere drivere pe 64 de biți, însă hardware-ul foarte vechi nu mai poate fi acceptat și producătorul nu a oferit niciodată drivere pe 64 de biți. Pentru a verifica acest lucru, puteți vizita paginile web de descărcare ale driverului producătorului hardware pentru hardware și puteți vedea dacă driverele pe 64 de biți sunt disponibile. Cu toate acestea, nu este necesar să le descărcați de pe site-ul producătorului. Acestea sunt probabil incluse în Windows 10 sau automat vor fi descărcate de pe Windows Update. Dar vechiul hardware – de exemplu, o imprimantă deosebit de veche – pur și simplu nu poate oferi drivere pe 64 de biți.

Actualizați prin efectuarea unei instalări curate:

Va trebui să efectuați o instalare curată pentru a ajunge la versiunea pe 64 de biți a Windows 10 de pe cea de 32 de biți. Din păcate, nu există o cale de upgrade directă.

Atenție: creați copii de siguranță ale fișierelor importante înainte de a continua și, de asemenea, asigurați-vă că aveți ceea ce aveți nevoie pentru a reinstala programele. Acest proces va șterge întregul hard disk, inclusiv Windows, programe instalate și fișiere personale.

În primul rând, dacă nu ați făcut upgrade la Windows 10, va trebui să utilizați instrumentul de upgrade pentru a face upgrade. Veți obține versiunea pe 32 de biți a Windows 10 dacă ați folosit anterior o versiune pe 32 de biți a Windows 7 sau 8.1. Dar procesul de actualizare va da PC-ului dvs. o licență Windows 10. După actualizare, asigurați-vă că verificați dacă actuala versiune pe 32 de biți a Windows 10 este activată în Setări> Actualizare și securitate> Activare.

Odată ce utilizați o versiune activată a Windows 10 pe 32 de biți, descărcați instrumentul de creare media Windows 10 de la Microsoft. Dacă utilizați în prezent versiunea pe 32 de biți a Windows 10, va trebui să descărcați și să executați instrumentul pe 32 de biți.

Când executați instrumentul, selectați “Creați medii de instalare pentru un alt PC” și utilizați instrumentul pentru a crea o unitate USB sau pentru a inscripționa un disc cu Windows 10. Pe măsură ce faceți clic pe expertul, vi se va întreba dacă doriți să creați 32 -bit sau pe 64 de biți. Selectați arhitectura “pe 64 de biți (x64)”.

Apoi, reporniți computerul (ați făcut totul înapoi, nu?) Și boot-a din mediul de instalare. Instalați Windows pe 64 de biți, selectând “Instalare personalizată” și suprascriind versiunea curentă de Windows. Când vi se cere să introduceți o cheie de produs, săriți procesul și continuați. Va trebui să ignori două dintre aceste reclame în total. După ce ați ajuns pe desktop, Windows 10 se va autentifica automat cu Microsoft și se va activa. Veți rula acum ediția pe 64 de biți a Windows pe PC.

Dacă doriți să vă întoarceți la versiunea Windows pe 32 de biți, va trebui să descărcați instrumentul de creare media – versiunea pe 64 de biți, dacă executați versiunea pe 64 de biți a Windows 10 – și folosiți-o creați suporturi de instalare pe 32 de biți. Începeți din acel mediu de instalare și faceți o altă instalare curată – instalând de această dată versiunea pe 32 de biți pe versiunea pe 64 de biți.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(48 din 100 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?