Cum să convertiți moneda în Microsoft Excel

Configurare noua (How To)

Situatie

Microsoft Excel nu include instrumente încorporate pentru a converti moneda. Cu toate acestea, puteți utiliza o sursă de date externă pentru a oferi rate actualizate. O formulă de bază de înmulțire se va converti apoi de la o monedă la alta. Iată cum o faci!

 

Solutie

Adăugarea unei surse de date externe la Excel

O sursă externă de date este cea mai bună metodă de a obține cursuri valutare actualizate. Puteți utiliza aceste date pentru a converti de la o monedă la alta în Excel. Procesul este similar cu conversia monedei în foi de calcul Google.

În primul rând, aveți nevoie de o sursă de date online adecvată (în format XML) pe care o puteți importa în foaia de calcul. FloatRates are diverse fluxuri XML bazate în jurul diferitelor valute pe care le puteți utiliza.

După ce îl găsiți pe cel pe care doriți să-l utilizați, deschideți foaia de calcul Excel. În Excel 2019 sau Office 365, faceți clic pe Data > Get Data > From File > From XML. Intr-o versiune mai veche de Excel, click Data > Get External Data > From Other Sources > From XML Data Import XML.

De exemplu, folosim fluxul de date FloatRates USD, așa că îl importăm în Excel.

În fereastra „Importare date”, lipiți URL-ul în fluxul de date XML din caseta „Nume fișier”, apoi faceți clic pe „Importați”.

Dacă aveți Office 2019 sau 365, vedeți o previzualizare a modului în care datele vor fi importate. Dacă utilizați date FloatRates, trebuie să le convertiți în editorul de interogare Excel Power pentru a le utiliza.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Transformare date”.

Apare editorul de interogare Excel Power. Parcurgeți coloana „Element”, apoi faceți dublu clic pe „Tabel” pentru a încărca ratele valute actualizate.

Editorul de interogare Power Query Editor se actualizează și arată datele valutei FloatRates. Faceți clic pe „Închideți și încărcați” în colțul din stânga sus pentru a adăuga datele în foaia de calcul.

Datele pe care le importați apar într-o foaie de lucru nouă, la care vă puteți referi acum când trebuie să convertiți moneda.

Majoritatea surselor de date externe se actualizează orar, dar FloatRates se actualizează doar la fiecare 12 ore. Dacă doriți să vă actualizați manual datele, faceți clic pe Date> Actualizează toate.

Conversia monedei în Microsoft Excel

Puteți utiliza datele actualizate pe care le-ați importat pentru a converti cifrele valutare cu o formulă simplă de înmulțire.

Faceți clic pe foaia de lucru cu ratele valutare importate Dacă utilizați date FloatRates, consultați ratele de schimb din coloana „exchangeRate”. Rețineți celula care conține rata monedei în care doriți să le convertiți.

Folosind datele noastre în dolari FloatRates, observăm că pentru a converti de la dolari americani la lire sterline britanice, trebuie să folosim rata de schimb GBP în celula I3.

Reveniți la foaia de lucru existentă și tastați prețul USD în care doriți să îl convertiți într-o celulă. Într-o a doua celulă, utilizați formula = A2 * Sheet2! $ I $ 3 și înlocuiți „A2” cu celula care conține prețul dvs. USD.

Înlocuiți a doua parte a formulei cu o referință absolută la celula din coloana „exchangeRate” din foaia de date importată care conține rata de schimb la care doriți să le convertiți.

În exemplul de mai sus, Coloana A listează dolari americani. Coloana B listează ratele valutare convertite de la dolari americani la lire sterline britanice (1 USD la GBP este în celula B2).

Când schimbați referința de celulă absolută și utilizați surse de date alternative (cum ar fi sursa de date GBP FloatRates pentru a converti de la GBP la alte monede), puteți converti de la orice monedă la alta.

Puteți utiliza, de asemenea, o rată manuală în locul unei surse de date externe pentru a converti ratele valutare. Trebuie doar să setați cursul de schimb manual într-o celulă (în exemplul nostru, celula B2) și prețul în alta (celula A3).

Aceeași formulă de înmulțire convertește moneda ta. Cu toate acestea, dacă nu utilizați o sursă de date externă, va trebui să actualizați manual rata pentru a vedea prețul corect.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?