Cum să creşti viteza de încărcare a folderelor din windows

Configurare noua (How To)

Situatie

În windows 7,8 şi 10 avem de a face cu un fenomen curios cu care mulţi dintre noi s-au confruntat. Chiar şi cu un calculator puternic, în momentul în care navigăm în conţinutul calculatorului, unele foldere se încarcă extrem de greu.

Începând cu versiunea Windows Vista, programul de operare există obţiunea de optimizare a fişierelor şi folderul prin specificarea tipului documentelor incluse. De exemplu, poţi speficia un anumit folder ca cel în care ţii fişiere audio sau un altul în care ţii strict fişiere video ori poate fotografii. În acest fel Windows Explorer optimizează navigarea în funcţie de tipul de document. Această operaţiune însă e făcute chiar şi atunci când nu e dată o comandă directă, în mod automat de către un program denumit Automatic Folder Type Discovery. Ei bine, în momentul în care încerci să accesezi un folder care conţine fie un număr mare de documente de acelaşi tip (fotografii) sau de tipuri diferite (audio, video, etc).

incarcare documente

Când se întâmplă acest lucru chiar şi cu un calculator cu un procesor puternic şi destul RAM procesul va dura între 10-15 secunde până la câteva minute în funcţie de numărul de documente din foldere. Problema însă are o soluţie:

Solutie

Pasi de urmat

Localizaţi folderul care face probleme. Click dreapta şi selectaţi “Properties”.

index

În meniul apărut pe ecran selectaţi “Customize”. În noua fereastră veţi vedea obţiunea “Optimize this folder for” cu un meniu de tip drop down cu următorii itemi: “General items”, “documents”, “pictures”, “music”, şi “videos”. Selectaţi “General items”.

general items

Dacă vreţi să aplicaţi aceste setări pentru toate subfolderele din acel folder selectaţi obţiunea “Also apply this template to all subfolders” aflată dedesupt.

subfolders

Selectaţi “Ok” şi  „Apply”.

apply

Ultimul pas este o comandă de refresh (F5).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 out of 3 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?