Cum să dezactivezi reclamele din Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Windows 10 are o mulțime de reclame de tip build-in. Acest lucru nu are legătură cu update-ul Free. Chiar dacă veți cumpăra o licență nouă nu scăpați de ele. Dar aveți posibilitatea să dezactivați o mare parte dintre acestea.

Solutie

Pasi de urmat

Dezactivarea reclamelor din Lock Screen

Windows 10 distribuie reclame când calculatorul este în aceasta stare via Windows Spotlight. Pentru a scăpa de reclame accesați Settings > Personalization > Lock Screen și setați backround cu ”Picture” ori “Slideshow” în locul Windows Spotlight.

Dacă doriți să dezactivați “Get fun facts, tips, and more from Windows and Cortana on your lock screen” o puteți face din același ecran.

windows-ads-1

Opriți Sugestiile de Aplicații ce apar in Meniul de Start

Aceste recomandări ce apar în Meniul de Start nu sunt tot timpul gratuite. În plus pot încărca inutil interfața. Pentru a le opri accesați Settings > Personalization > Start și setați “Occasionally show suggestions in Start” pe obțiunea “Off”.

windows-ads-2

Opriți sugestiile de folosirea a aplicațiilor

Windows 10 oferă de asemenea mai multe tips-uri care au ca scop promovarea propriilor aplicații. Ca cele ce includ recomandările de folosire a Microsoft Edge pentru îmbunătățirea vieții bateriei, sau încurajările de a folosi Microsoft Edge ca să cștigi puncte Microsoft. Dacă te deranjează le poți dezactiva. Settings > System > Notifications & Actions și treci pe off “Get tips, tricks, and suggestions as you use Windows”.

windows-ads-3

Baneaza notificările “Get Office”

Windows 10 include și obțiunea “Get Office” care trimite sistematic notificări să descarci Office 365 și să îl încerci gratuit timp de o lună. Pentru a le opri mergi la Settings > System > Notifications & Actions și să setezi pe Off sub “Get Office”. Mai mult poți dezinstala pur și simplu aplicația.

 

Dezinstalează Candy Crush Saga și alte aplicații instalate automat

Windows 10 descarcă și instalează automat astfel de aplicații (Candy Crush Soda Saga, Flipboard, Twitter, sau Minecraft: Windows 10 Edition). Le poți înlătura. Deschide meniul de start, localizează aplicația, dă click dreapta pe ea și selectează Uninstall.

windows-ads-4

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?