Cum să faceți fotografii macro pe iPhone

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce modele iPhone acceptă fotografia macro?

Modelele iPhone 13 Pro și Pro Max au fost lansate la sfârșitul anului 2021 cu un nou sistem de camere „profesionale”, care include un obiectiv ultra-larg refăcut. Aceasta include posibilitatea de a vă concentra la o distanță de doar 2 cm de subiect, redus considerabil de la 10 cm la modelele anterioare.

Acesta este primul model de iPhone pe care Apple l-a făcut cunoscut ca fiind capabil de macro fotografie și funcționează atât în moduri foto, cât și video. În timp ce modelele mai vechi au încă distanțe minime de focalizare mult mai mari, este posibil să obțineți rezultate acceptabile mai ales dacă vă decupați fotografia după aceea, dar distanța minimă de focalizare vă va împiedica eforturile.

Apple a încorporat asistență pentru fotografia macro chiar în aplicația nativă iOS Camera, astfel încât modul macro să funcționeze automat atunci când sunteți aproape de subiect.

Solutie

Pasi de urmat

Încadrează și fotografiază

Dacă aveți un iPhone 13 Pro sau un alt model cu suport macro, puteți face fotografii la distanță mică utilizând modurile implicite „Foto” sau „Video”, pur și simplu încadrând subiectul și fotografiind. Acest lucru nu este imediat evident și nici o pictogramă „macro” nu apare pe ecran pentru a vă informa că fotografiați în modul macro.

Dacă sunteți mai aproape de distanța minimă de focalizare de 2 cm, este posibil ca subiectul să fie neclar. Pe măsură ce vă deplasați dispozitivul aproape de un obiect, ar trebui să vedeți perspectiva vizorului trecând la cea a obiectivului ultra-larg. În prezent, nu există nicio modalitate de a schimba această trecere automată dincolo de utilizarea unei alte aplicații pentru fotografierea fotografiilor și videoclipurilor.

Dacă doriți să vă asigurați că sunteți întotdeauna în modul macro, puteți apăsa pe comutatorul „.5” de lângă declanșator pentru a selecta obiectivul ultra-larg. Acest lucru poate fi la îndemână în situațiile în care nu aveți încredere în aplicația camerei pentru a trece la obiectivul corect. Un exemplu ar fi atunci când fotografiați suprafețe reflectorizante sau transparente, cum ar fi picăturile de ploaie pe o fereastră.

După ce ați realizat o fotografie, o puteți vizualiza în aplicația Fotografii și atingeți butonul de informații „i” pentru a vedea mai multe informații despre imagine. Imaginile macro trebuie să fie listate ca folosind „Camera Ultra Wide” alături de orice ISO, viteză de declanșare și diafragmă a camerei considerate necesare în acel moment.

Folosiți aplicații terțe pentru mai mult control

Aplicația Camera Apple este în regulă, dar îi lipsesc multe funcții pe care utilizatorii avansați ar putea să le caute. Aplicațiile de la terțe părți, cum ar fi Manual, ProCam și FiLMiC Pro, pot profita și de îmbunătățirile ultra-largi ale obiectivului și oferă, de asemenea, un control mai mare asupra expunerii și focalizării, dacă asta e ceea ce căutați.

Capacitatea de a bloca focalizarea cât mai aproape posibil vă poate ajuta să profitați la maximum de funcționalitatea macro a iPhone-ului. Cu focalizarea blocată, puteți deplasa iPhone-ul înapoi și înainte pentru a găsi locul dulce în care subiectul dvs. este perfect focalizat.

Pentru rezultate și mai bune (mai ales în condiții de lumină slabă), utilizați un trepied pentru a vă menține dispozitivul perfect nemișcat și utilizați un declanșator de la distanță, cum ar fi un Apple Watch sau o pereche de căști cu fir pentru a declanșa obturatorul camerei.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(8 din 21 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?