Cum sa identifici si sa dezactivezi un server proxy in Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Un server proxy este un intermediar intre un computer si internet. Sunt diverse atuuri ale folosirii unui proxy, unele fiind destinate companiilor, de exemplu pentru urmarirea actiunilor angajatilor pe internet, economisirea latimei de banda folosita, cresterea securitatii, s.a.m.d, iar o parte din ele pot fi folosite si de catre utilizatorii care navigheaza pe internet si doresc sa ramana anonimi.

Solutie

Voi descrie modul in care se poate identifica daca un calculator foloseste un proxy si mai ales cum se poate dezactiva folosirea acestuia.

Cum putem verifica folosirea proxy-ului:

Se va accesa Control Panel -> Internet Options -> Connections -> LAN settings.

1

 

Daca gasiti optiunea “Use a proxy server for your LAN” debifata atunci calculatorul este in siguranta. In acest caz nu foloseste un server proxy pentru a se conecta la internet sau la o retea.

In cazul de mai jos calculatorul foloseste un server proxy local:

2
Cum se dezactiveaza serverul proxy:
Daca PC-ul foloseste un server proxy, pentru a-l dezactiva este suficienta doar debifarea optiunii “Use a proxy server for your LAN” si salvam modificarilor facute.

3

 

Sunt si cazuri cand desi folosirea unui server proxy a fost debiftata, rebifandu-se automat ori de cate ori se incearca debifarea ei. Rezolvarea acestei probleme presupune incarcarea Windows-ului in Safe Mode si modificarea unor registri.
In cazul in care calculatorul pe care il folositi este setat sa foloseasca un server proxy desi nu este cazul, atunci datele tale de autentificare pe unele site-uri, activitatea din mediul online si chiar integritatea computerului pot fi in pericol. Cea mai buna varianta este reinstalarea Windows-ului si schimbarea automata a parolelor folosite la accesarea conturilor de pe email, conturile de socializare, bancare etc.

Utilizatorii care acceseaza direct internetul de pe calculatorul personal, in afara celor carora au configurat  folosirea unui proxy, de exemplu dezvoltatorii de aplicatii web sau utilizatorii care isi ascund locatia pe internet, in nici un caz nu trebuie aiba calculatorul setat sa trimita tot traficul catre un calculator strain, nesigur si neidentificat, ar putea insemna spionaj informatic, furt de indentitate, actiuni de phishing cu alte cuvinte.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(36 din 74 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?