Cum sa instalezi extensii din Chrome in Opera si viceversa

Configurare noua (How To)

Situatie

Multumita motorului web Blink pe care ambele browsere il folosesc, este surprinzator de usor sa folosesti extensii Chrome in Opera (si, mai putin practic dar la fel de interesant, sa folosesti extensii din Opera in Chrome). Mai jos poti citi cum sa faci acest lucru.

Solutie

Pasi de urmat

Instalare extensiilor Chrome in Opera

Pentru fanii Opera care isi doresc extensii din Chrome, procesul este unul foarte simplu. Deshide Opera si navgheaza catre Opera Add-Ons de unde poti instala extensia Download Chrome Extensions.

download chrome extension

 

Odata ce add-on-ul este instalat, urmatoarea oprire este Chrome Web Store de unde alegem extensiile dorite.

opera extension

 

Instalarea extensiilor Opera in Chrome

Instalare extensiilor Opera in Chrome nu este la fel de directa dar este destul de simpla.

Primul pas este identificarea unei extensii din Opera Add-on pe care ti-o doresti. Navigheaza in Chrome catre pagina unde este instalata extensia respectiva.

save as

Apasa click dreapta pe butonul Add to Opera, ca in exemplul de mai sus, si selecteaza Save link as…; fisierul va avea denumirea nume.versiune.nex. Salveaza fisierul si schimba extensia .NEX in .CRX (extensia default pentru Chrome).

Dupa redenumire, intoarcete in Chrome si navigheaza catre pagina de extensii folosind meniul (Menu – More tools – Extensions) sau tastand in bara de adrese chrome://extensions/.  Acum, cu drag in drop, trage fisierul descarcat si redenumit anterior, in fereastra cu extensii din Chrome si apasa pe butonul Add.

add to chrome

 

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(15 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?