Cum sa iti faci smartphone-ul mai rapid

Configurare noua (How To)

Situatie

 Cand spun “telefon mai rapid”, ne dam seama ca ne referim la viteza sistemului de operare. In acest articol am sa va prezint solutiile cele mai bune pentru a face un sistem de operare rapid, dar si presupusele solutii pe care sa nu le incercati.

Solutie

1 – Aplicatiile de tip Task Killers – FALS

Sunt multe in Google Play, promit ca de indata ce le instalam si le vom folosi, telefonul nostru va “prinde aripi”. Nimic mai fals! De fapt, multe dintre ele pot face invers, adica sa incetineasca sistemul de operare. Aceste aplicatii nu fac decat sa inchida procesele (aplicatiile) ce ruleaza in fundal, asta in ideea de a elibera memorie RAM. Este adevarat ca sistemul de operare Android mananca multa memorie RAM, insa nu este cazul sa ne ingrijoram in cazul aplicatiilor ce ruleaza in fundal.

Metode reale pentru un telefon mai rapid! – Acest sistem de operare atat de popular este chiar proiectat sa functioneze foarte bine cu aplicatiile ce ruleaza in fundal, astfel incat sa le poata restabili rapid. In mod automat si inteligent, inchide anumite aplicatii sau procese ori de cate ori simte ca are nevoie de resurse proaspete. 

2 – Aplicatiile RAM boost sau defragmentare – FALS

Pur si simplu, sistemul de operare Android nu are nevoie de defragmentare, telefonul nu are in interior un HDD, acesta foloseste o memorie flash. Aceste tipuri de aplicatii nu fac nimic bun, ba din contra. Sunt pline de reclame (care apar chiar si pe ecranul de start) si vin la pachet cu alte aplicatii care de multe ori se instaleaza fara voia noastra. Daca aveti astfel de aplicatii pe telefon (RAM boost sau defragmentare), le puteti sterge fara probleme.

  • In special, sa va feriti de aceste tipuri de aplicatii si sa tineti minte urmatoarele: Daca aveti un telefon mai slab dotat si doriti performante mai mari, tot ce puteti face cu adevarat este sa va cumparati unul mai performant. NU exista nicio aplicatie minune in Google Play.
Totusi, exista cateva metode care va pot revigora telefonul:

1 – Oprirea animatiilor. Oricine poate face asa ceva, 99% dintre telefoane va ofera acces la developers options (optiuni dezvoltator). Daca nu ai facut deja asta, intra in meniul telefonului– setari – despre telefon si apasa consecutiv de 7 ori pe “numarul versiunii”. Apoi, te reintorci in meniul principal si vei vedea ca a aparut o noua optiune. Este vorba de “developers options (optiuni dezvoltator)”.

Chiar daca acolo sunt multe setari, recomand sa nu schimbati nicio valoare, sa nu activati nimic. Totul este gandit deja de catre producator. In schimb, cauta in aceasta ramura optiunile ” scara anim. in fereastra”, “scara pt. anim.cu tranz.” “scara durata Animator”. Tot ce trebuie sa faci este sa le dezactivezi si acum chiar vei vedea o usoara imbunatatire. Nu neaparat a performantelor generale, mai mult la deschiderea aplicatiilor sau la navigarea prin meniuri.

2 – Repornire. Da, repornirea telefonului poate face minuni, nu este necesar sa o faceti zi de zi. Sunt unele modele care ofera aceasta optiune in meniu, adica pot fi programate ca la un anumit interval de timp sa reporneasca singura.

3 – Aplicatiile de tip antivirus. Puteau fi trecute foarte bine si la capitolul anterior, adica la aplicatii de care chiar nu avem nevoie. Insa le trec aici deoarece multi spun ca sunt super utile, la fel de multi spun ca nu sunt bune de nimic pe un Android.

4 – Aplicatii “GO”. Ai un telefon cu 1 sau 2GB memorie RAM? Ai putea sa instalezi aplicatii “usoare”. Este vorba despre versiuni speciale ale unor aplicatii consacrate, sunt insa special concepute pentru telefoanele mai slab dotate. Poti incerca Facebook Lite, Messenger Lite, Gmail GO, Google Maps GO, Assistant GO, Gboard GO, YouTube GO, Files GO, Google GO. Le gasesti fie in Google Play, fie in format apk.

5 – Ai incercat un alt launcher? Desi nu se intampla des, sunt totusi telefoane mai slabe cu un launcher “complicat”, unul ce ofera o gramada de optiuni sau setari. Nu este ceva neaparat rau, insa asta se poate traduce si altfel. Un telefon care se blocheaza si care ruleaza exact asa cum nu iti doresti.

6 – Atentie la ecranul de start! Desi imaginile de tip “live wallpaper” sau multimea de widgeturi disponibile te atrag, renunta la ele. Aceste aplicatii chiar consuma aiurea resursele telefonului, iti recomand sa scapi de ele. Poate ai nevoie de un widget sau doua, insa nu intrece masura si nu uita sa renunti la “live wallpaper”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 15 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?