Cum sa reparam problema adaptorului wireless dupa updatarea la Windows 10.

Configurare noua (How To)

Situatie

In fiecare zi apar tot mai multi utilizatori de Windows 10, iar acesta ocazional poate gresi la instalare. Una dintre cele mai dese probleme aparute in urma update-ului la Windows 10 este acela al adaptorului wireless, adaptorul functioneaza corect, driverele instalate si cu toate acestea nu se poate gasi nicio retea wireless, cu toate ca stiti ca exista in jurul dumneavoastra retele.

Aceasta problema apare, conform celor de la Microsoft, atunci cand se face trecerea de la Windows 7,8,8.1 la Windows 10 pe o statie de lucru care a avut instalata o conexiune vpn, in special conexiune CISCO.

Din fericire exista o cale destul de rapida pentru a corecta aceasta problema.

Solutie

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa deschideti o fereastra de comanda cu drepturi de administrator. Pentru a face asta trebuie doar sa apasati click dreapta pe butonul de “Start” si selectati “Command Prompt (Admin)”.1

Urmatorul lucru este sa introduceti urmatoarea linie de comanda:

“reg delete HKCRCLSID{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f”

2

Acum introduceti aceasta linie de comanda:

“netcfg -v -u dni_dne”

3

 

 

Acum este de preferat sa dati un restart la statie si apoi sa verificati setarile Wi-Fi. Acum ar trebui sa va fie afisate toate retelele wireless din jurul dumneavoastra si sa va puteti conecta cu usurinta la ele.

O mica avertizare pentru utilizatorii de client Cisco VPN sau Sonic Global. Daca folositi acesti clienti si doriti sa faceti update la Windows 10 ar fi indicat sa le dezinstalati inainte de a face trecerea.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 out of 1 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?