Cum sa schimbi functia butonului Mute de pe iPad

Configurare noua (How To)

Situatie

iPhone-ul si iPad-ul are un buton fizic pe muchie care poate fi folosit pentru a pune device-ul in Mute pentru a nu fi deranjat la lucru, cand dormi sau in alta situatie.

Solutie

Pasi de urmat

Adevarul este ca acest buton este incredibil de practic si e pacat ca nu il includ mai multi producatori in produsele lor. E incomod sa deblochezi device-ul si sa ii opresti sunetul prin interfata software cand este atat de simplu sa faci asta printr-un simplu buton.

La iPad, poti desemna butonul sa iti blocheze orientarea ecranului daca doresti. Astfel, iti este mai usor sa citesti in timp ce tii iPad-ul inclinat in pat, fara ca acesta sa roteasca imaginea in pozitia de landscape.

Retine! Optiunea asta este doar pe iPad. In general nu este utila pe iPhone si chiar si asa, poti oricand sa blochezi orientarea din control center.

Pentru a schimba functionalitatea butonului pe iPad, trebuie sa mergi la Settings > General. Acum gaseste optiunea Use side switch to unde poti alege sa comuti device-ul in Mute sau sa blochezi rotatia ecranului.

Cand setarea este pe Mute, iti vor aparea pop-up-uri distinctive cand comuti butonul.

In schimb, setarea de rotation lock, nu iti va arata daca este pornita sau oprita, doar iti va indica faptul ca este in modul rotation lock.

Asadar, pentru a verifica daca este blocata rotatia, este deajuns sa rotesti iPad-ul sa vezi daca se orienteaza imaginea.
Alternativ, poti deschide Control center sa vezi daca butonul de rotation lock este activ.

Acum, poti cu usurinta sa schimbi scopul butonului in mod functional mute sau in mod Rotation Lock.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(7 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?