Cum sa stergi kit-urile de instalare ale Bitdefender Endpoint de pe statii

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Folosind GravityZone de la Bitdefender, pe unele statii din retea va aparea folderul Endpoint Update Server in Program Files / Bitdefender.

In acest folder vom gasi var / data / DownloadableKits unde sunt salvate kit-urile versiunilor Endpoint Security la care s-a facut update pana in prezent.

Continutul acestui folder nu poate fi sters, chiar daca se incearca de pe un user cu drepturi de administrator.

Simptome

Problema apare atunci cand acest folder incepe sa ocupe mai mult spatiu. Exemplu: daca avem pe statie un SSD de 110GB, cei 10GB (maxim ocupat de Endpoint Update Server) ocupati inseamna aproape 10% din capacitatea discului, ceea ce este foarte mult.

Solutie

Pasi de urmat

Ne logam in GravityZone si mergem catre Network (1) / Nume / Computers and Groups (2), introducem numele statiei in campul Name (3).

Observam cele doua sageti peste iconita statie. Acest lucru inseamna ca statia este setata in GravityZone ca si Relay, ceea ce duce la situatia noastra, aparitia folderului Endpoint Update Server.

 

Pentru a putea sterge din kit-urile salvate pe statie, trebuie sa reconfiguram statia. Facem acest lucru prin click dreapta pe statie, alegem Tasks / Reconfigure Client.

Se va deschide fereastra de mai jos:

Alegem modulele in functie de cerintele clientului si ne asiguram sa nu mai bifam “Relay”. De preferat este ca si Scan mode sa fie setat pe Custom si Local scan (pentru statii sau masini virtuale, in functie de situatie). Apoi, dam save si GravityZone ne informeaza ca a creat un task cu configurarea respectiva. Putem urmari acest task sau pana cand sagetile dispar de pe iconita statie.

Daca avem mai multe statii in aceeasi situatie, putem sa le bifam pe toate si apoi sa urmam pasii de reconfigurare.

Dupa actualizarea agentului pe statie cu noua configuratie, folderul Endpoint Update Server nu va mai fi prezent in Program Files / Bitdefender.

Daca scopul era doar eliberarea de spatiu, dar se doreste pastrarea modulului de Relay, se pot relua pasii si se poate alege si Relay in timpul reconfigurarii clientului antivirus.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Cand se foloseste modulul de Relay, agentul Bitdefender cauta prin retea acele statii care sunt setate ca si Relay si ia de la acestea (daca sunt disponibile) kit-urile de actualizare ale agentului. Prin renuntarea la modulul Relay de pe toate statiile din companie, agentul va downloada de pe serverele Bitdefender kit-urile de instalare ale noilor versiuni de agent pentru fiecare statie in parte, ceea ce duce la trafic suplimentar si incarcarea benzii.
Este recomandat a nu se dezactiva de pe statiile unde aveti spatiu suficient pe disc.

Article Attachments

Voteaza

(19 din 43 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?