Cum sa-ti optimizezi performanta stick-ului USB in Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Image result for safely remove hardware

De la update-ul din Octombrie 2018 cei de la Microsoft au decis ca setarea de Quick removal sa fie cea default in sistemul lor.

Optiunea de Quick removal permite Windows-ului sa scrie date cat de rapid posibil.In teorie acest proces ne permite sa scoatem USB-ul fara sa folosim optiunea de “Safely Remove Hardware”.Acest lucru insa nu este recomandat.Oricand poate sa ruleze o aplicatie care sa scrie in timp ce este in Background.In felul acesta datele stocate pot devenii corupte.Putem sa avem o performanta scazuta iar viteza poate fi redusa.

Optiunea de “Better performance” elima acea incetinire.Windows-ul va putea incarca in cache operatiile de scriere in timp ce aplicatiile scriu date fara sa aibe intrerupere.

Solutie

Ca sa pornim optiunea de “Better Performance” trebuie sa accesam Disk Management, fie prin click dreapta pe start sau prin Windows+R diskmgmt.msc.

Opening a disk device's properties in Windows 10

Selectam device-ul click dreapta>proprietati.In tabul de politici selectam “Better Performance”.Microsoft recomanda sa tinem optiunea de “Enable write caching”.Dupa OK setarile vor fi salvate.

Enabling write caching for external storage on Windows 10

Acesta modificare este valabila doar pentru acel device.Trebuie facuta modificarea individual pentru fiecare device.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 28 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?