Cum scapam de mesajul Windows : “Your Wi-Fi Network Isn’t Secure”

Configurare noua (How To)

Situatie

Aproape toată lumea știe că protejarea prin parolă a rețelei dvs. este cea mai bună practică. Parolele nu sunt singura protecție de care are nevoie rețeaua ta. De asemenea, are nevoie de criptare puternică, astfel încât nimeni să nu poată intercepta datele.

Există diferite metode de criptare care sunt utilizate pentru a proteja rețelele Wi-Fi: WEP, WPA și WPA2. Alianța Wi-Fi tocmai a început certificarea de noi produse folosind noua tehnologie WPA3. Cu toate acestea, versiunile mai vechi sunt încă disponibile și, din păcate, sunt încă utilizate pe scară largă. WEP nu a fost niciodată o opțiune bună pentru criptare, chiar și atunci când a fost lansat pentru prima dată. Alianța Wi-Fi a retras această metodă de criptare în 2004. Un an mai târziu, FBI a demonstrat cât de ușor hackerii ar putea sparge criptarea WEP prin exploatarea numeroaselor sale defecte. Alianța Wi-Fi a planificat să înlocuiască WEP cu WPA-TKIP, dar acel protocol funcționează în moduri foarte similare cu cel original. Ele au multe din aceleași vulnerabilități. 

Solutie

“Wi-Fi Isn’t Secure” Warning

Windows a adăugat recent un avertisment când încercați să vă conectați la o rețea protejată de unul dintre aceste protocoale de criptare mai vechi. Acest mesaj este pentru siguranța dvs. și ca un avertisment, mai ales dacă rulați Windows 10, că în curând nu veți putea să vă conectați la aceste protocoale mai puțin sigure.

Cum să remediați problema Dacă vedeți acest mesaj când încercați să vă conectați la rețeaua de domiciliu, ar trebui să puteți remedia problema, permițând o metodă mai puternică și mai recentă de criptare. Fiecare router are o metodă diferită de modificare a acestor protocoale, astfel încât poate fi necesar să verificați site-ul web al producătorului pentru a găsi locația exactă a acestei opțiuni. 1. Fie introduceți adresa IP a routerului dvs. în bara de adrese a browserului dvs., fie dacă aveți un router Netgear, puteți introduce routerlogin.net pentru a accesa routerul. 2. Conectați-vă la router cu numele de utilizator și parola. Dacă nu aveți o parolă setată, verificați în mod implicit site-ul producătorului routerului. 3. Localizați interfața Web. Va arăta ceva ca imaginea următoare:

4. Selectați cel mai robust protocol de criptare disponibil pe router.

Iată o listă a protocoalelor de criptare disponibile pe cele mai multe routere moderne fabricate după 2006. Acestea sunt aranjate de la cele mai sigure până la cele mai puțin sigure.

1.Orice WPA3 (Acesta este disponibil doar pe cele mai noi routere, deoarece tocmai a devenit disponibil.)

2.WPA2 + AES

3.WPA + AES

4.WPA + TKIP / AES (TKIP este acolo ca un eșec)

5.WPA + TKIP 6.WEP(cea mai putin sigura)

Dacă nu vedeți opțiuni mai bune decât WEP sau WPA + TKIP, cel mai bun pariu este să achiziționați un router nou. Există multe modele la un preț rezonabil disponibile care pot face față cerințelor unei case de dimensiuni medii, cu până la douăzeci de dispozitive Wi-Fi. Indiferent ce trebuie să faceți pentru a opri utilizarea acestor protocoale depășite, ar trebui să faceți acest lucru rapid. Nu numai că sunt ușor de incercat, dar în curând va fi imposibil să le utilizați pe dispozitivele dvs. Windows.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?