Cum se activează sau se dezactivează accelerarea hardware în Discord

Configurare noua (How To)

Situatie

Când jucați un joc, ultimul lucru pe care îl doriți este scăderea ratei de cadre. Cu toate acestea, dacă Discord vă folosește procesorul în fundal, exact asta se va întâmpla. Puteți depăși acest lucru activând accelerarea hardware în Discord. Accelerarea hardware nu este neapărat soluția pentru toate problemele Discord. Dacă placa grafică (sau PC-ul, mai general) se luptă sub presiunea gameplay-ului modern, accelerarea hardware poate cauza și mai multe probleme, fără a vă lăsa opțiunea decât să o dezactivați.

Indiferent dacă activați sau dezactivați accelerarea hardware în Discord, procesul este ușor de realizat. Puteți face acest lucru numai în aplicația desktop Discord de pe Windows sau Mac deoarece accelerarea hardware nu este disponibilă în aplicațiile mobile Discord sau în clientul web.

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a începe, deschideți aplicația Discord pe Mac sau computerul cu Windows 10 și conectați-vă. După ce v-ați conectat, faceți click pe pictograma roată a setărilor afișată lângă numele de utilizator din colțul din stânga jos.

În meniul Setări Discord, selectați opțiunea “Appearance” din meniul din stânga. Puteți găsi acest lucru listat în categoria “App Settings”.

În meniul “Appearance”, puteți modifica diverse setări de afișare, inclusiv tema Discord, aspectul mesajului și opțiunile de accesibilitate.

  • Sub secțiunea “Advanced”, faceți click pe glisorul de lângă opțiunea “Hardware Acceleration” pentru al activa sau dezactiva.
  • Când glisorul este afișat în verde cu un simbol de verificare, setarea este activă și accelerarea hardware este activată.

Pentru a-l dezactiva, asigurați-vă că deplasați glisorul în poziția oprit, afișat în gri și cu simbolul „X”.

Schimbarea setării pentru a activa sau dezactiva accelerarea hardware va necesita repornirea clientului Discord. În fereastra pop-up „Change Hardware Acceleration”, faceți click pe „OK” pentru a confirma și reporni clientul.

După repornire, setarea de accelerare hardware a Discord pe care ați selectat-o va deveni activă. Puteți activa sau dezactiva setarea în orice moment repetând pașii de mai sus.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(8 din 22 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?