Cum se actualizează BIOS-ul computerului

Configurare noua (How To)

Situatie

În general, sistemul de intrare / ieșire de bază al computerului dvs. nu trebuie actualizat de multe ori, dar uneori trebuie să vizualizați sau să modificați BIOS-ul computerului. Sistemul de intrare / ieșire de bază al computerului – sau BIOS – trăiește într-un chip mic de pe placa de bază și gestionează instrucțiunile de bază care permit computerului să se încarce într-un sistem de operare. Din când în când, producătorul PC-ului dvs. poate oferi actualizări BIOS-ului cu anumite îmbunătățiri. Iată cum să le instalați.

Solutie

Pasi de urmat

Deoarece actualizările BIOS nu introduc, de obicei, funcții noi sau creșteri de viteză imensă, probabil că nu veți vedea un avantaj urias, cu excepția cazului în care cel mai recent BIOS vine cu patch-uri de securitate, suport pentru hardware nou pe care intenționați să îl utilizați sau remediază un bug. Dacă intră într-una din aceste categorii și trebuie să vă actualizați BIOS-ul. Rețineți că navigarea pe această interfață poate fi un pic diferita de la un calculator la altul, mai ales dacă aveți o mașină nouă care rulează o interfață extensibilă de firmware unificată sau UEFI (care, deși este mai capabil decât compania mai veche, este denumit în continuare BIOS) . Accesați site-ul web pentru producătorul calculatorului dvs. – cum ar fi Dell, HP sau Lenovo – și găsiți pagina de suport. Dacă ți-ai construit propriul PC, veți dori să căutați producătorul plăcii de bază, cum ar fi Asus, Gigabyte sau MSI. Apoi, găsiți pagina de asistență pentru PC-ul dvs. specific, căutând numărul modelului sau numărul de serie, pe care îl puteți găsi adesea undeva pe dispozitiv. Odată ce ați găsit pagina Asistență, ar trebui să existe o secțiune pentru descărcări sau drivere. Conduceți-vă acolo și căutați actualizări BIOS sau UEFI. Descărcați cea mai recentă și verificați instrucțiunile însoțitoare.

Pe multe PC-uri (mai ales cele mai vechi), trebuie să formatați o unitate flash, să copiați noul fișier BIOS și să reporniți computerul, apăsați o tastă pentru a intra în configurația BIOS (de obicei, Delete, F2 sau o altă cheie pe care o veți vedea pe ecran la bootare). Odată ce ați intrat în BIOS, notați toate setările pe care le-ați schimbat în trecut, deoarece actualizarea va reveni de obicei la setările implicite ale sistemului dvs. Apoi, căutați opțiunea de actualizare a firmware-ului dvs. și veți putea rula utilitarul de actualizare utilizând fișierul de pe unitatea flash. Din nou, aveți mare grijă să nu întrerupeți procesul sau să dezactivați calculatorul în acest timp, sau puteți face inutilizabil calculatorul.

Odată ce procesul a fost finalizat și ați efectuat modificări ale setărilor, puteți continua să utilizați calculatorul în mod normal, cu toate îmbunătățirile sau remedierile pe care le-a oferit actualizarea BIOS-ului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 25 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?