Cum se asocieza aplicațiile cu site-uri web în Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce este “Aplicații pentru site-uri web” în Windows 10?

“Aplicații pentru site-uri web” este o funcționalitate care îți oferă opțiunea de a folosi diverse aplicații pentru a deschide conținut de pe internet. Hai să luăm un exemplu simplu care să fie ușor de înțeles: să spunem că vrei să vezi un clip video de pe YouTube. În mod normal, pentru a face asta, ar trebui să deschizi un browser web și să vizitezi YouTube. În continuare, ar trebui să cauți clipul video pe care vrei să îl urmărești și să apeși Play (Redare). Apoi, ai putea să te uiți la clipul video în browser-ul tău web.

Solutie

Cum asociezi (sau nu) aplicații cu saituri web, folosind “Aplicații pentru site-uri web” din Windows 10

Pentru a putea asocia aplicații cu site-uri web, trebuie mai întâi să deschizi aplicația Setări. O metodă rapidă de a face asta este să deschizi Meniul Start și să apeși pe iconița în formă de rotiță dințată din partea sa stângă.

Aplicatii pentru site-uri web, Windows 10

În Setări, deschide categoria Aplicații.

Aplicatii pentru site-uri web, Windows 10

În partea stângă a ferestrei, apasă pe “Aplicații pentru site-uri web”.

Aplicatii pentru site-uri web, Windows 10

Acum, în partea dreaptă a ferestrei, ar trebui să vezi toate aplicațiile care pot să deschidă site-uri web pe PC-ul tău cu Windows 10. După cum știi acum, nu poți să controlezi lista de aplicații: Windows 10 detectează care dintre aplicațiile tale instalate oferă această funcție. Însă ce poți să controlezi este dacă fiecare dintre aceste aplicații este asociată cu un anumit site web. Pentru fiecare aplicație, ai un comutator cu care poți să activezi sau să dezactivezi asocierea ei cu anumite site-uri web.

De exemplu, în mod implicit în Windows 10 Creators Update, aplicația Muzică Groove este asociată cu saitul mediaredirect.microsoft.com. Dacă deschizi conținut de pe acest site, el este încărcat în Muzică Groove. Dacă nu vrei să se întâmple asta și preferi să deschizi acel conținut în browser mai degrabă, atunci trebuie să dezactivezi asocierea dintre Muzică Groove și site-ul mediaredirect.microsoft.com. Trebuie doar să oprești comutatorul din secțiunea “Aplicații pentru site-uri web” din aplicația Setări.

Aplicatii pentru site-uri web, Windows 10

Asta este tot!

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 29 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?