Cum se migreaza un profil de windows XP din local in domeniu

Configurare noua (How To)

Situatie

Un calculator cu Windows Xp urmeaza sa fie introdus in domeniu si se doreste ca profilul local sa fie transformat in profil de domeniu.

 

Solutie

Pasi de urmat

Calculatorul a fost bagat in domeniu exista userul local si cel de domeniu.

Acum trebuie sa-i dam userului de domeniu drepturi pe profilul userului local. Pentru asta clic dreapta pe profilul local si navigam la Security . Aici adaugam userul de domeniu si ii dam Full Control pe folder.

xp1

 

 

Acum trebuie sa inlocuim permisiunile pe ” child objects”  pe directorul profilului local si sa salvam modificarile. Aceasta se face din meniul Advanced.

xp1

xp2

 

Acum deschidem editorul de registri scriind regedit in Start , Run. Alegem HKEY_LOCAL_MACHINE apasam Load Hive din File menu.

xp3

Acum cautam folderul de profil local care se gaseste in C:Document and setting si numele userului. Deschdem folderul si alegem ntuser.dat

xp4

Vom fi intrebati ce nume dam acestui nod. Punem numele ntuser.

 

Acum trebuie sa dam aceleasi drepturi pe acest nod userului de domeniu. Deci clic dreapta pe nod si Permission. xp6

Adaugam userul de domeniu si alocam Full Control. De asemenea trebuie sa modificam drepturile pe ” child objects” pe nodul ntuser.

xp7

xp8

 

Acum trebuie sa inchidem “hive”. Apasam Unload Hive din File Menu.

xp9

Acum dechidem registry editor si mergem la nodul HKEY_LOCAL_MachineSOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionProfileList. Aici trebuie sa gasesti nodul profilul userului local. Dai clic pe fiecare pana gasesti userul tau.

xp10

 

Dupa ce l-ai gasit deschide ProfileImagePath  si copiaza calea.

xp11

Ultimul pas este sa cauti nodul profilului de domeniu si sa pui datele copiate mai sus in ProfileImagePath care este de genul ovidiu.test.local.

xp12

Repornim calculatorul si ar trebui totul sa functioneze.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 out of 3 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?