Cum se șterge permanent o limbă de afișare instalată în Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Când ștergi o limbă de afișare din Windows, folosind Panoul de Control ori aplicația Setări, nu o dezinstalezi cu adevărat. O ștergi doar din lista de limbi care sunt instalate pe sistemul tău cu Windows. Dar, fișierele acelei limbi ori pachet lingvistic sunt în continuare prezente pe disc și ocupă spațiu de stocare.

Solutie

Trebuie să folosești Lpksetup.exe pentru a șterge complet pachetele lingvistice

În Windows 10, Windows 7 și în Windows 8.1 există un fișier ascuns, numit “Lpksetup.exe”. Acesta se găsește în folderul System32, la adresa: “C:WindowsSystem32Lpksetup.exe”. Este o unealtă de sistem cunoscută doar administratorilor de sisteme care o folosesc pentru a gestiona instalarea și dezinstalarea de pachete lingvistice pe rețele de calculatoare.Cu ajutorul ei, poți șterge orice limbă de afișare instalată, cu excepția celei de sistem. Limba de sistem este cea în care a venit Windows instalat și, în majoritatea cazurilor, aceasta este limba engleză.

Cea mai rapidă metodă să pornești această aplicație în Windows 10, Windows 7 și în Windows 8.1, este să pornești fereastra Executare (apasă Windows + R pe tastatură), să tastezi Lpksetup.exe și să apeși OKsau Enter pe tastatură.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Poți folosi și funcția de căutare. De exemplu, în Windows 10, în căsuța de căutare de pe bara de activități, introdu “lpksetup.exe” și dă clic pe rezultat ori apasă Enter. Același lucru poate fi făcut în căsuța de căutare a Meniului Start din Windows 7 ori pe ecranul Start din Windows 8.1.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

O alternativă este să pornești Linia de Comandă și să execuți comanda “lpksetup.exe”.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Cum dezinstalezi limbile de afișare din Windows

După ce ai pornit “Lpksetup.exe, poți folosi aplicația pentru a instala ori dezinstala limbi de afișare.

Pentru scopul nostru, apasă pe “Dezinstalare limbi de afișare”.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Apoi, Windows afișează o listă cu limbile de afișare instalate pe sistem. Alege limba sau limbile pe care vrei să le ștergi și apasă Următorul.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Windows petrece câteva minute ștergând limbile selectate. Pe parcursul procesului vei vedea o bară de progres, verde.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Când s-a terminat procesul de dezinstalare, ești informat despre asta. Apasă Închidere.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Când ștergi anumite limbi de afișare, este foarte posibil ca Windows să îți spună ca are nevoie de o repornire a sistemului pentru a finaliza procesul. Când se întâmplă asta, închide aplicațiile și fișierele deschise și apasă “Repornire acum”.

Dezinstalare, limbi, afisare, Windows

Windows repornește și, în câteva minute, va șterge definitiv fișierele rămase pe disc din limba de afișare selectată. Când se termină totul, poți intra în Windows și vei vedea că limba respectivă nu mai există ca limbă de afișare pe disc. Poate fi folosită doar ca limbă de introducere de text pentru tastatură.

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 3 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?