Cum te manager de parola te poate proteja impotriva atacurilor tip phishing

Configurare noua (How To)

Situatie

Un manager de parola are drept rol folosirea cu usurinta a parolelor puternice, unice, oriunde. Daca acesta este un motiv bun de a folosi un manager de parola, atunci cum ar fi ca acesta sa te si protejeze impotriva unor atacuri de tip phishing?

Atacurile de tip phising au ca principal scop obtinerea parolei tale sau a oricaror informatii vitale, folositoare celui care este in spatele acestui tip de atac. Specialistii in domeniul securitatii informatice recomanda cu precadere sa nu fie accesate link-urile din mail-urile, majoritatea atacurilor de acest tip “fiind” in URL.

Solutie

Daca folosesti un password manager, ti se ofera o protectie aditionala.

Prin urmare, daca te conectezi pe site-uri de incredere, precum Amazon.com, acest tool iti va salva parola si va umple campurile necesare ori de cate ori te vei loga pe acel site. DAR, daca vei incerca sa te loghezi pe un alt site, manager password nu va oferi aceasta “functie” si te va feri de pop-up-urile acelea enervante, care tot apar.

De asemenea, daca esti pe un mail, nu va mai fi necesar sa dai dublu-check pe domeniul respectiv pentru a introduce parola si username-ul, fiindca acest tool va verifica daca credentialele tale sunt deja salvate intr-o baza de date.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(9 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?