Cum utilizezi Github Codespaces

Configurare noua (How To)

Situatie

Exista situatii in care, ca si dezvoltator de software te poti afla in situatia in care sa nu poti folosi un calculator clasis (desktop, laptop) un un sistem complet de operare. Fie ca e vorba de un chromebook sau o tableta, de multe ori e mai convenabil sa dezvoltam pe astfel de masini. Dar ce facem daca avem nevoie de un mediu complet de dezvoltare. Un IDE modern cu autocompletare si support de debug pentru toate limbajele de programare, 100% configurabil in cele mai mici detalii, linux, docker si toate tool-urile aferente.

Solutie

Una dintre cele mai bune solutii o reprezinta Github Codespaces. Practic primesti o masina virtuala cu 4 core-uri, 8GB de ram si 32 GB spatiu de stocare, git clone automat la repository-ul ales din Github, docker si multe alte lucruri preinstalate. Exista disponibile si masini virtuale cu si mai multe resurse, daca e nevoie.

Acceseaza pagina repository-ului dorit din Github, fie unul privat sau unui public, poate chiar un proiect open source popular.

Mergi la optiunea code, apoi Codespaces. Aici se poate alege masina virtuala default, sau o alta masina mai puternica si se pot ale multe alte optiuni.

In ecranul urmator se pot alege optiuni legate de ce gti brach sa cloneze (puteti schimba oricum ulterior orice optiune de git), dev configuration, region si iar, machie type.

Dupa cateva minute veti avea la dispozitie o masina virtuala si o instanta de VS Code gata pentru dezvoltare.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(4 din 13 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?