Eliberare si reconstruire Icon Cache in Windows 8/7

Configurare noua (How To)

Situatie

Daca gasesti una sau mai multe icoane ce nu sunt afisate corespunzator, sau ca Icon Cache-ul este corupt, va trebui sa reconstruiesti Icon Cache-ul. Icon Cache-ul sau IconCache.db este o baza de date speciala, care este utilizata de Windows in scopul de a pastra copii tuturor icoanelor la indemana. Cand Windows doreste sa deseneze o icoana, el foloseste o copie din cache in loc sa recupereze imaginea icoanei din fisierul aplicatiei originale.Aceasta ajuta ca Windows-ul sa deseneze icoanele mai rapid.

Solutie

Pasi de urmat

Reconstruire Icon Cache

 

In Windows 8, Windows 7 si Windows Vista, acest fisier IconCache.db este locat in:

C:UsersUsernameAppDataLocalIconCache.db

Dacă aveți nevoie pentru a reconstrui cache-ul de pictograme, deschideți File Explorer> Opțiuni folder> Vizualizări(Open File Explorer > Folder Options > Views -> show Hidden System Files) pentru a afișa fișierele ascunse de sistem. Apoi, accesați folderul.

C:UsersUsernameAppDataLocal

Stergeți fișierul ascuns IconCache.db. Reboot. Această acțiune va curăța și reconstrui cache-ul de pictograme.

Exista si un alt mod de a face acest lucru, daca metoda de mai sus nu a functionat.

Inchideti procesul Explorer.exe. In Windows 7, faceti click pe butonul Start > Tineti apasat Ctrl + Shift si apasati click dreapta pe zona goala din meniul Start > apoi faceti click pe “Exit Explorer”.

In Windows 8, deschideti Task Manager-ul (cu ajutorul tastelor Ctrl+Alt+Delete), cautati procesul Explorer.exe, dati click dreapta pe el si apoi apasati pe “End Task”.Deschideti fereastra promptului de comanda (cmd), tastati fiecare dintre urmatoarele comenzi, iar dupa fiecare comanda apasati Enter:

Windows Icon Cache-ul dvs. a fost reconstruit.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 26 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?