Formatare si partitionare activa a unui flash drive

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru a face un flash drive [stick USB] bootabil, este necesar sa urmati urmatorii pasi:

Solutie

Pasi de urmat

Introduceti in unul din porturile USB ale computerului un flash drive de dimensiunea dorita, iar apoi, apasati tasta de windows sau butonul de start, scrieti in bara de cautare, “cmd” si deschideti fereastra de command prompt.

Va va aparea o fereastra neagra in care se va gasi linia de comanda de forma: c:userspc_

Unde va trebui sa introduceti dumneavoastra comanda: “diskpart”, acesta fiind software-ul ce va va permite sa modificati caracteristicile stick-ului usb.

 

Dupa ce executati prima comanda, va fi necesar sa gasiti disk-ul in cauza, asadar veti introduce comanda “list disk” si va va aparea o lista cu disk-urile conectate in acel moment la calculatorul dumneavoastra.

dp1

Lista din care veti alege disk-ul corespunzator dimnsiunii stick-ului dumneavoastra [in cazul din imagine disk 2], prin comanda “select disk x”.

dp2

Dupa selectarea disk-ului in cauza, se va da comanda “clean” pentru a distruge toata informatia de pe disk si pentru a da posibilitatea efectuarii modificarilor necesare.

dp3

Dupa curatarea disk-ului, se va face o partitie primara folosind comanda “create part pri” si se va formata si denumi disk-ul folosind comanda ” format fs=fat32 label=”Numele disk-ului aici” quick “.

dp4

Dupa formatare, partitia trebuie marcata ca activa folosind comanda “active” si i se va atribui o litera de acces prin comanda “assign”, moment in care se va deschide fereastra de quick launch atribuita noului device.

dp5

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Asigurati-va ca stick-ul nu contine informatii importante inaintea inceperii procedurii sau efectuati un back-up.

Voteaza

(12 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?