Gobuster- descopera directoarele ascunse dintr-un website

Configurare noua (How To)

Situatie

Gobuster este o unealta de securitate cibernetica foarte utila, folosita pentru scanarea si enumerarea resurselor web sau a directoarelor ascunse ale unui server. Aceasta aplicatie open-source a fost dezvoltata pentru a ajuta specialistii in securitate sa identifice posibilele vulnerabilitati sau sa gaseasca informatii sensibile pe un site web.

Gobuster utilizeaza un atac de tip brute-force pentru a explora diferitele cai de acces ale unui server web. Utilizatorii pot specifica un dictionar de cuvinte cheie sau de directoare pe care Gobuster le va utiliza pentru a incerca accesul la resursele serverului. Acest lucru poate fi folosit pentru a descoperi directoarele secrete sau pentru a gasi fisiere importante care nu sunt vizibile in mod obisnuit.

Un alt aspect util al Gobuster este posibilitatea de a specifica un cod de raspuns HTTP dorit. Astfel, utilizatorii pot restrange cautarea pentru a gasi resursele care returneaza anumite coduri de raspuns, cum ar fi codul “200 OK” pentru pagini valide sau codul “403 Forbidden” pentru a identifica resurse protejate.

Gobuster este o unealta puternica si versatila care poate ajuta la identificarea potentialelor vulnerabilitati in site-urile web si la imbunatatirea securitatii acestora. Cu toate acestea, trebuie utilizata cu responsabilitate, deoarece scanarile brute-force pot fi ilegale in anumite circumstante si pot afecta functionarea normala a serverului web tinta. Este important sa aveti permisiunea si sa respectati legile si regulamentele locale si globale atunci cand utilizati Gobuster sau orice alta unealta de securitate cibernetica.

Solutie

Sintaxa Gobuster:

gobuster dir -u <website_vizat> -w <dictionar_cuvinte_cheie>

spre exemplu:

gobuster dir -u http://www.example.com -w wordlist.txt

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(14 din 20 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?