How to Access Hidden Chrome Features and Settings Using the Chrome:// Pages

Configurare noua (How To)

Situatie

Chrome este un browser destul de simplu in exterior, dar exista multe pagini construite pentru setari avansate, trucuri, teste si altele. Toate aceste pagini sunt ascunse in spatele chrome: // prefix.

Solutie

Pasi de urmat

Pasul 1:

Chrome: //. Introduceti crom: // in caseta polivalenta, urmata de pagina pe care doriti sa o accesati – ganditi-va la ea ca pe o pagina Web, dar in loc de http: // fiind prefixul, este vorba de crom: //.

Vezi poza

Pasul 2 :

Cea mai utila dintre toate paginile chrome: // este probabil, chrome: //, deoarece afiseaza toate celelalte pagini interne ale Chrome intr-o lista usor de analizat. Pe masura ce va uitati prin lista, veti gasi ca multe dintre acestea fac legatura cu anumite piese din meniul de setari Chrome, cum ar fi chrome: // chrome, ceea ce va duce la pagina de actualizare a browserului Chrome.

Sau chrome: // marcaje, chrome: // apps si chrome: // newtab, toate deschizand respectivele pagini. Daca invatati doar despre paginile chrome: //, acesta este un loc bun pentru a incepe explorarea si invatarea intrarilor si iesirilor din aceste pagini interne ascunse.

Vezi poza.

Pasul 3:

–  Chrome://Flags: Experimental Features and More : Aceasta este probabil cea mai populara dintre toate paginile crom: //, deoarece in cazul in care Google ascunde functii experimentale – lucruri care se afla in fabrica, dar care nu sunt inca pregatite. Acestea va permit sa explorati caracteristicile beta cu o simpla comutare, astfel incat, daca problemele apar puteti reveni cu usurinta la setarea stabila.

Vezi poza

Pasul 4

– Chrome://Net-Internals: Realtime Network Diagnostics : Sunt multe lucruri care se intampla aici si majoritatea nu vor fi utile utilizatorilor medii. Dar daca sunteti in cautarea unor detalii avansate despre utilizarea retelei Chrome, acesta este locul unde veti gasi.

Vezi poza.

Pasul 5 :

– Chrome://Inspect: DevTools At Your Disposal: Daca doriti o scurta prezentare a ceea ce face Chrome in spatele scenei, inscriptia chrome: // inspectpage este un instrument util pentru asta. La fel ca si pagina chrome: // net-internals, este clar orientata spre dezvoltatori, dar daca doriti sa aruncati o privire mai aprofundata la ceea ce se intampla in trecut in Chrome, aceasta este o pagina buna pentru a incepe. 

Vezi poza

Pasul 6:

– Access All of Chrome’s Hidden Features with a Simple Extension: HiddenChrome:  In timp ce puteti vedea toate paginile ascunse ale Chrome pe chrome: //, exista o modalitate mai placuta si mai convenabila de a face acest lucru: cu o extensie la indemana numita HiddenChrome. Pune toate paginile Chrome intr-o lista frumoasa, ordonata si organizata.

Vezi poza

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 13 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?