Imagine Windows cu ajutorul utilitarului Sysprep

Configurare noua (How To)

Situatie

Pentru standardizarea calculatoarelor dintr-o companie se va folosi o singura imagine de sistem, care va fi instalata pe fiecare statie in parte.

Se va folosi utilitarul de Windows, System Preparation Tool (Sysprep) pentru pregatirea imaginii; aceasta imagine va fi apoi restaurata pe toate statiile, folosind orice soft pentru deployment (de exemplu Norton Ghost, Acronis, Clonezilla, etc.)

Backup

Nu se aplica.

Solutie

Pasi de urmat

Se configureaza statia cu toate aplicatiile necesare, se activeaza si se face update la Windows/Office si se personalizeaza statia conform procedurilor interne.

Dupa acestea, se deschide utilitarul Sysprep din folderul System32:

location-sysprep

Pentru a crea o imagine care va fi instalata pe mai multe statii se va selecta optiunea Enter System Out-of-Box Experience (OOBE) in campul System Cleanup Action:

OOBE

Se va pune bifa la Generalize; selectand aceasta optiune se vor sterge informatii despre sistem (ex. user SID, log-uri, restore points etc.)

generalize

Selectam Shutdown si confirmam cu OK pentru rularea Sysprep si apoi inchiderea statiei la terminarea procesului:

shutdown

Putem apoi boota cu un utilitar pentru creare imagini (ex. Norton Ghost) si cream o imagine a acestei statii; imaginea nou creata va putea fi restaurata pe alte statii, cu aceeasi configuratie ca cea a statiei noastre.

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Nu este cazul.

Plan de restaurare in caz de nefunctionare

Nu se aplica.

Voteaza

(7 out of 13 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?