Instalati WordPress automat pe Ubuntu 22.04 prin EasyEngine

Configurare noua (How To)

Situatie

EasyEngine este un instrument de linie de comanda Linux gratuit si open-source pentru gestionarea site-urilor WordPress pe serverele Ubuntu. Va permite sa implementati instalații WordPress unice sau multisite cu diferite configuratii, cum ar fi caching, SSL cu diferite configuratii, diferite versiuni WordPress, configuratii de baze de date, diferite versiuni PHP si multe altele.

Solutie

Pasi de urmat

Mai intai vom configura EasyEngine pe sistemul nostru si apoi il vom folosi pentru a instala WordPress automat. EasyEngine poate fi instalat folosind un script de instalare. Folosim urmatoarea comanda pentru a descarca si rula scriptul de instalare EasyEngine.

sudo wget -qO ee https://rt.cx/ee4 && sudo bash ee
  • Instalarea va dura ceva timp, deoarece descarca si configureaza Docker si Docker Compose.
  • Dupa ce termina instalarea EasyEngine si toate dependentele sale, rezultatul final ar trebui sa arate asa:

Acum ca EasyEngine a fost instalat pe server, putem continua si instala WordPress folosind EasyEngine.

Pentru a instala WordPress folosind EasyEngine, executati urmatoarea comanda. Comanda de mai jos va rula EasyEngine, care va instala automat WordPress pe serverul nostru. Asigurati-va ca inlocuiti madalintest.ro cu numele dvs. de domeniu real.

Urmatoarea comanda va configura un site web WordPress (–wp) cu domeniul madalintest.ro cu FastCGI Cache pentru cache, Redis Cache pentru PHP (–cache) și cu SSL prin LetsEncrypt activat (–ssl=le). De asemenea, va instala Nginx Helper și WP Redis pentru a gestiona stocarea in cache.

sudo ee site create madalintest.ro --type=wp --cache --ssl=le
  • Procesul de creare a site-ului va incepe imediat ce executati comanda de mai sus.
  • De indata ce se termina instalarea, va afisa si un tabel in linia de comanda, cu detaliile relevante de configurare și autentificare.

Toate informatiile importante legate de site-ul dvs., cum ar fi adresa URL a site-ului, numele de utilizator admin, parola, numele bazei de date etc. sunt afisate in rezultatul de mai sus.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(17 din 27 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?