Linux vs Macintosh vs Windows (comparație imparțială)

Configurare noua (How To)

Situatie

În acest articol, voi prezenta punctele pro și contra celor trei sisteme de operare majore: Linux, Mac și Windows (denumite în mod obișnuit „PC”). Rețineți că există multe alte sisteme de operare, dar nu le voi examina din cauza cotei lor de piață foarte mici.

Să începem cu cele mai populare: Windows

Cu aproape 90% din cota de piață a sistemului de operare, nu puteți rata Windows. Se află în clădiri comerciale, instalații industriale, precum și calculatoare de casă.
Windows, introdus în 1985, este un software foarte matur și complet. Cu toate acestea, are defectele sale!

Pro:

 1. Compatibilitate: Aproape fiecare aplicație, driver sau joc va funcționa pe Windows.
 2. Asistență tehnică: Aveți atât de mulți utilizatori, puteți găsi întotdeauna pe cineva (online sau offline) care vă poate ajuta cu Windows.
 3. O cantitate uriașă de funcții: când veți cunoaște bine Windows, veți afla că există atât de multe funcții încât puteți face aproape orice destul de ușor.

Contra:

 1. Viruși: Este posibil să fie nevoie să cumpărați un program antivirus, deși există programe gratuite.
 2. Lent: Windows, în special Vista și 7, necesită o mulțime de resurse de calculator (memorie, procesor, spațiu pe disc) și, astfel, rulează mai lent.
 3. Preț: costă ușor peste o sută de dolari.

Un alt jucător mare: Macintosh

Sistemul de operare Macintosh Apple este chiar mai vechi decât Windows. Este primul sistem de operare bazat grafic pe succes, lansat cu un an înainte de omologul său Microsoft.

Pro:

 1. Virusuri: Apple Mac-urile nu primesc aproape niciun virus. Acest lucru se datorează în mare parte cotei superioare de piață a Window.
 2. Fiabilitate: Mac-urile rulează numai pe calculatoarele Apple și sunt astfel mai puțin predispuse la blocarea hardware-ului și a software-ului.
 3. Arată: Hai să ne confruntăm, de cele mai multe ori, Mac arată mai bine decât Windows.

Contra:

 1. Scump: Mac costă chiar mai mult decât Windows.
 2. Disponibil numai pe calculatoarele Apple: Dacă aveți deja un computer, nu puteți instala MAC pe el decât dacă este vorba despre un Apple. În caz contrar, trebuie să cumpărați un computer nou.
 3. Compatibilitate: Doar câteva programe vor rula pe Mac și aproape niciun joc.

Mai mic, dar în creștere: Linux

Linux este răspunsul GNU la Mac și Windows. Da, asta înseamnă că Linux este GRATUIT! În mod gratuit, îl puteți descărca, modifica și redistribui fără să cheltuiți niciun ban! . Linux este un jucător mai tânăr din lumea sistemului de operare, fiind scris în 1991 și este optimizat pentru utilizare modernă (bine, mai mult decât Windows și Mac). Din păcate, are și unele dezavantaje …

Pro:

 1. Preț: Linux este GRATUIT. Îl poți descărca, instala, folosi, modifica … Totul pentru 0 dolar.
 2. Soi: Linux nu este un sistem de operare complet. Este doar un sâmbure. Pentru a utiliza kernel-ul, software suplimentar trebuie să fie inclus în Linux. Există câteva sute de aceste pachete (numite „distribuții” sau pur și simplu „distros”). Cele mai populare sunt Ubuntu, Mint și Fedora. Lucrul bun este că, cu atât de multe arome diferite de Linux, există întotdeauna una care să se potrivească nevoilor tale!
 3. Virusi: Desi este mai vulnerabil la virusi decat Mac (pentru ca este open source), Linux are in continuare foarte, foarte, foarte putini virusi.

Contra:

 1. Complicat: Deși unele distros sunt destul de ușor de utilizat, cele mai multe dintre ele vor necesita o mulțime de cunoștințe de computer pentru a le face să funcționeze.
 2. Compatibilitate: Ca și Mac, care reprezintă doar câțiva procente din cota de piață, Linux nu are la fel de multe programe și jocuri ca Windows.
 3. Furnizori: nu veți găsi o mulțime de furnizori care vând computere Linux. De obicei, veți ajunge doar să cumpărați computer Windows, să reformatați hard disk-ul și să instalați Linux.

Concluzie

În concluzie, niciun sistem de operare nu este cu adevărat mai bun, alegerea depinde de dvs. Dacă sunteți jucător, atunci nu aveți de ales, mergeți pentru Windows. Programatorii ar putea prefera Linux, iar producătorii video / grafică vor tinde probabil către Mac. Cel mai bun lucru de făcut este să încercați fiecare sistem de operare și să vedeți care este cel mai bine pentru dvs.!

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?