Metode pentru a mari durata bateriei in Windows 10 Mobile si Phone 8.1

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Cand esti tot timpul plecat, sunt sanse mari ca telefonul tau să ramana fara baterie si să te gasești în situația de a nu îl putea reîncarca pentru urmatoarele câteva ore. Ce puteti face în astfel de situatii, pentru ca bateria telefonului dumneavoastra cu Windows să reziste cât mai mult? Iată 5 lucruri care vor prelungi durata de viață a bateriei, pentru smartphone-urile cu Windows 10 Mobile

Solutie

Pasi de urmat

Scaderea luminozitatii ecranului.

Pentru orice smartphone, ecranul este cel mai mare consumator de energie. Dacă nu aveti nevoie de un nivel ridicat de luminozitate, scăderea ei va economisi ceva baterie. În Windows Phone 8.1 și Windows 10 Mobile puteti alege sa lasati telefonul sa o ajusteze automat, sau puteti selecta manual nivelul de luminozitate pe care vrei să îl folosești. În Windows Phone 8.1, mergeti la ecranul Setări si apasati ,,luminozitate”.

baterie_1

Pentru a maximiza eficiența acestei metode, dezactivează Ajustare automată.Apoi, selectează opțiunea redusădin lista setării Intensitate.

baterie_2

Poți face același lucru, mult mai simplu, dacă tragi în jos de bara de notificări și setezi luminozitatea ca Scăzută.

baterie_3

În Windows 10 Mobile, deschide mai întâi aplicația Setăriși mergi la Sistem -> Afișaj.

baterie_4

La fel ca în Windows Phone 8.1, poți scădea luminozitatea ecranului utilizând acțiunile rapide din bara de notificări. Setează luminozitatea la 0% pentru a maximiza eficiența acestei metode.

baterie_5

Dezactivati serviciile de locatie.

 

Un alt consumator important de energie este chip-ul GPS al telefonului. În telefonul dumneavoastra cu Windows veti găsi setarea sub numele de locație. În cazul în care nu aveti cu adevărat nevoie de acest serviciu, ar trebui să îl opriti.

Dezactivati conexiunea de date.

 

Dacă nu aveti nevoie de serviciile de date în următoarele câteva ore, dezactivarea utilizarii conexiunii de date poate fi de ajutor în a economisi baterie. Telefonul dumneavoastra cu Windows nu va mai încerca să se conecteze la internet constant, aceasta ducând la un consum mai mic de energie.

În Windows Phone 8.1, mergeti la Setări si apasă rețea celulară+SIM.

retea

În Windows 10 Mobile, deschideti aplicația Setări si mergeti la Rețea și wireless -> Rețea celulară și SIM.

retea2

Activati functia economisire baterie.

 

Functia economisire baterie este capabila să extindă durata de viata a bateriei dumneavoastra prin limitarea activităților de fundal și a trimiterii notificărilor de tip push cand dispozitivul dumneavoastra are un nivel redus al bateriei. De obicei, functia se activeaza automat cand nivelul bateriei scade sub 20%, dar îl poți activa ori de câte ori dorești. În Windows Phone 8.1, mergi la ecranul de Setări si apasati ,,economisire baterie”.

eco

In partea de jos a ecranului, utilizeaza comutatorul pentru a activa opțiunea “Acum, până la următoarea încărcare”.

eco2

În Windows 10 Mobile, deschideti aplicația Setări si mergeti la Sistem -> Baterie

În apropiere de partea de jos a ecranului, utilizati comutatorul pentru a activa “Stare de economisire a bateriei până la următoarea încărcare”.

ecooo

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Modul de economisire baterie poate afecta performantele telefonului dumneavoastra, doar atunci cand este activat.

Voteaza

(13 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?