Microsoft Edge- redeschidere ultimele pagini sau blocare browser

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Odată cu introducerea a Windows 10 și a browserului său implicit, Edge, am observat că destul de mulți oameni au intrat în această situație:

Dacă Edge este setat să înceapă cu aceleași file care au fost deschise când a fost închis ultima dată (paginile anterioare) și s-a întâmplat să fiți redirecționat către un site care blochează browserul dvs. (de ex. Browlock), nu există o modalitate ușoară de a scăpa de buclă infinită care menține redeschiderea Edge cu pagina blocată.

previoussetting

Simptome

În timp ce căutam o soluție la acest aspect, am găsit mai multe soluții care vizau ruperea conexiunii cu site-ul care are browserul blocat, cum ar fi adăugarea site-ului în fișierul dvs. HOSTS  (Blocarea conexiunilor nedorite cu un fișier gazdă), introducerea computerului în „modul Avion” sau pur și simplu încheierea conexiunii la internet. Dar, atunci când încercați acestea, nu au funcționat pentru mine, probabil pentru că site-ul este în cache și deoarece nu există nicio modalitate de a șterge acest lucru dacă nu puteți accesa meniul Setări, sunteți blocat.

Așa că am căutat în registru valorile „Startpage” și am găsit această mică bijuterie în care Microsoft ne spune că este împotriva politicii Windows să facă modificări:

protejat

O altă soluție propusă pe care am găsit-o a fost să șterg această cheie în întregime.

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe

– ceea ce poate fi bine dacă tocmai ați început să folosiți Edge, dar nu aș recomanda niciodată să faceți acest lucru. Dacă ați modificat unele setări și ați ajustat-o ​​așa cum vă place, cred că această soluție ar provoca o resetare completă a tuturor setărilor Edge la implicit, dacă nu mai rău.

Solutie

Pasi de urmat

Și apoi am găsit acest articol despre cum să oprești browserul Edge de la restaurarea filelor după un accident. Asta părea promițător, așa că am început testarea. Mi-am dezactivat protecția și m-am dus pe un site cunoscut de înșelătorie a suportului tehnic care se află în lista noastră de site-uri blocate.

 

Cheia menționată în acel articol este utilizată pentru a determina comportamentul Edge la repornirea după un accident. Terminarea Edge prin Task Manager este, de asemenea, tratată ca un crash și acesta este singurul mod în care utilizatorul prins poate închide fila deturnată oricum.

Cheia care este discutată în articol este aceasta.

HKEY_CURRENT_USER/Software/policies/Microsoft/MicrosoftEdge/Recovery

Și nu este prezent în mod implicit, deci trebuie creat și populat cu valoarea „AutoRecover”.

Rezolvarea registrului

Am încercat să simplific metoda prezentată acolo, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să editeze manual registrul. (Asigurați-vă întotdeauna că aveți o copie de rezervă funcțională dacă oricum ar trebui să decideți acest lucru.)

Dacă pur și simplu căutați o soluție, puteți descărca inclusiv un fișier zip care conține cele două fișiere de registru pe care le puteți îmbina pentru a activa și dezactiva funcția AutoRecover.

Rețineți că această corecție a fost scrisă explicit pentru Windows 10 și Edge. Dacă ajută în alte cazuri, este o coincidență pură.

Pentru a recupera Edge cu o singură filă, îmbinați următorul fișier de registru cu registrul:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\Recovery] 
"AutoRecover"=dword:00000002

Pentru a recupera Edge cu „paginile anterioare” sau mai bine pus, pentru ca acesta să urmeze din nou comportamentul specificat în Setări, trebuie să setați acea valoare la 0, așa cum este ilustrat mai jos:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\Recovery] 
"AutoRecover"=dword:00000000

Pentru a fi în siguranță, aș șterge memoria cache a browserului după ce Edge să funcționeze din nou corect.

Alte browsere

Alte browsere sunt mult mai ușor de eliminat dintr-o astfel de buclă, deoarece fie opresc repetarea ferestrei la un moment dat, fără a fi necesar să închideți browserul, fie să permită utilizatorului să deschidă o a doua instanță a browserului cu care puteți accesa setările. . Nu putem decât să sperăm că Microsoft Edge va urma procesul în curând.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(11 din 36 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?