Monitorizarea Windows-ului cu Check_MK

Configurare noua (How To)

Situatie

Check_MK oferă propriul său agent pentru monitorizarea gazde Windows: check_mk_agent.exe. Acest agent este instalat ca un serviciu Windows și are mai multe avantaje față de NSClient ++ (în afară de faptul că acesta susține Check_MK, desigur)

Solutie

Pasi de urmat

Instalarea agentului– (Agentul de instalare pentru Windows)

Pornind de la versiunea 1.1.13i3 există un program de instalare pentru agentul Windows. Pentru instalarea agentului Windows folosind acest nou program de instalare, pur și simplu descărcați programul de instalare Windows sau copiați check-mk-agent- <versiune> .exefrom directorul agent al instalării Check_MK în gazda Windows și porniți-l.
Programul de instalare va intreaba unde sau în cazul în care se instalează și dacă este sau nu ar trebui să instaleze și să înceapă serviciul Windows. Opțiunile implicite ar trebui să se potrivească majoritatea nevoilor utilizatorilor, astfel încât să puteți pur și simplu faceți clic pe programul de instalare.
În mod implicit agentul va fi instalat% PROGRAMFILES% check_mk. Atunci când instalarea este finalizată, serviciul a fost creat și a început. Puteți începe să monitorizeze gazda Windows imediat.

Agentul Windows va fi instalat într-un director care este configurabil în timpul instalării de Check_MK. Atunci când se utilizează OMD veți găsi agentul în directorul prin share / check_mk / agenti / ferestre de mai jos, directorul site-ului.

Programul de instalare sprijină unele argumente în linia de comandă, care sunt:

1

Instalarea manuala a agentului
Dacă nu vă place să utilizați programul de instalare a agentului atunci puteți instala, de asemenea, agentul de Windows manual. Instalarea agentului este ușor. Copie doar check_mk_agent.exe gazdei Windows într-un director convenabil si suna-l dintr-o comandă shell cu opțiunea de instalare:
C:somedirectory> check_mk_agent.exe install
This will install a new Windows service called Check_MK_Agent. This service can be started with the Windows service manager or simply by entering:
Acest lucru se va instala ca un nou serviciu Windows numit Check_MK_Agent. Acest serviciu poate fi pornit cu Windows service manager sau pur și simplu prin introducerea:
C:somedirectory> net start check_mk_agent

Test

În cazul în care agentul se execută în mod corespunzător ar trebui să fie capabil să se conecteze la gazda Windows la portul TCP 6556 de la gazdă Nagios. Puteți testa acest lucru, de exemplu, cu telnet:

user@host> telnet windowshost 6556
<<<check_mk>>>
Version: 1.1.13i1
AgentOS: windows
WorkingDirectory: C:somedirectory
ConfigFile: C:somedirectorycheck_mk.ini
AgentDirectory: C:somedirectory
PluginsDirectory: C:somedirectoryplugins
LocalDirectory: C:somedirectorylocal
OnlyFrom: 0.0.0.0/0
<<<uptime>>>
12227
<<<df>>>
C: NTFS 62902472 18363880 44538592 30% C:

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 out of 0 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?