Protejeaza-te de vulnerabilitatile care apar in Adobe Flash

Configurare noua (How To)

Situatie

Aplicatia Adobe Flash Player ramane in continuare un produs software vulnerabil in mediul internet datorita bug-urilor de securitate nerezolvate la timp de catre Adobe. Un website malitios care contine reclame sau animatii flash poate infecta si compromite integritatea calculatorului personal. Puteti evita acest lucru astfel:

Solutie

Pasi de urmat

Activati functia “Click-to-play”

Aceasta optiune impiedica un website sa incarce automat continutul flash. Google Chrome este un browser care detine aceasta caracteristica. Accesati meniul Settings sau tastati chrome://settings/content in browser, apoi click Show advanced settings. In cadrul sectiunii Privacy, apasati butonul Content settings si navigati la sectiunea Plug-ins. Aici selectati optiunea: Click to play.

click-to-playDupa activarea optiunii, veti observa ca animatiile flash (reclame, videoclipuri, etc) vor astepta decizia dvs. inainte de a se incarca in browser.

click-to-run

Folositi Google Chrome ca browser implicit

Plugin-urile Adobe Flash si Shockwave Player sunt integrate in Google Chrome. Oficial Google lanseaza odata la 15 zile actualizari de securitate pentru Chrome, fiind astfel pe primul loc in topul celor mai sigure browsere.

Asigurati-va ca Adobe Flash se actualizeaza automat

In cazul in care folositi Google Chrome actualizarea Flash-ului se va realiza automat datorita extensiei Pepper API (PPAPI).

chrome-plug-ins

Daca folositi Internet Explorer pe Windows 8 sau 8.1 veti primi actualizarile Flash prin intermediul serviciului Windows Update. De asemenea, Adobe Flash Player este integrat in Internet Explorer 11.

flash-ie

Asigurati-va ca actualizarile de sistem se vor instala automat pentru calculatorul dvs. Setarile pentru Windows Update sunt:

– Install updates automatically (recommended);
– Give me recommended updates the same way I receive important updates;
– Give me updates for other Microsoft products when I update Windows.

windows-update-automatically

In cazul in care folositi un calculator cu Windows 7 si Internet Explorer 10 este necesar sa accesati Flash Player Settings Manager din Control Panel. In cadrul sectiunii Advanced -> Updates asigurati-va ca este selectata optiunea “Allow Adobe to install updates (recommended)

flash-player-settings-manager

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(33 din 77 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?