Remedierea erorii de activare 0x803F7001 din Windows 10

Configurare noua (How To)

Situatie

Dacă vedeți codul de eroare 0x803F7001, înseamnă că nu a putut fi găsită o licență validă pentru a activa Windows pe PC-ul dvs. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive:

Solutie

 1. Aceasta este prima dată când a fost instalat Windows 10 pe acest PC. În acest caz, va trebui să furnizați o cheie de produs Windows 10 validă formată din 25 de caractere sau să achiziționați o licență digitală Windows 10 pentru a activa. Pentru a cumpăra o licență digitală online, selectați Start > Setări > Actualizare & Securitate > Activare , apoi selectați Accesați  Magazinul Microsoft. În Microsoft Store, urmați instrucțiunile pentru a cumpăra o licență pentru Windows.
 2. Ați schimbat hardware-ul unui PC pe care s-a activat anterior Windows 10.  O licență Windows este asociată cu hardware-ul PC-ului dvs. Dacă faceți modificări semnificative de hardware, de exemplu, dacă vă înlocuiți placa de bază, Windows nu va putea găsi o licență corespunzătoare următoarea dată când porniți PC-ul.  Dacă Windows a fost preinstalat pe PC, este necesară o licență nouă dacă ați făcut o modificare cum ar fi înlocuirea plăcii de bază. Pentru a achiziționa o licență Windows nouă, selectați Start > Setări > Actualizare & Securitate > Activare ,apoi selectați Accesați  Magazinul Microsoft.Dacă aveți o cheie de produs Windows pe care ați utilizat-o pe PC înainte de modificarea hardware-ului, introduceți-o selectând Start > Setări > Actualizare & Securitate > Activare, apoi selectați Modificare cheie  produs.

  În plus, Microsoft oferă o cale de excepție, pentru a transfera o licență Windows după o modificare de hardware. Va trebui să fiți conectat la același cont Microsoft înainte de a face modificarea de hardware și a utiliza calea de excepție.

  Pentru a accesa această cale de excepție, selectați Start > Setări > Actualizare  & securitate >  activare, apoi selectați Depanare. Dacă depanatorul nu poate rezolva problema, veți vedea un link pentru a reactiva după o modificare de hardware. Selectați-l pentru a urma această cale. Pentru mai multe informații, consultați Reactivarea Windows 10 după o modificare de hardware.

 3. Ați reinstalat ediția greșită de Windows 10.  Atunci când reinstalați Windows 10 utilizând o licență digitală, vi se solicită să alegeți ce ediție instalați. Dacă alegeți o altă ediție decât cea pentru care aveți o licență de utilizare, puteți primi eroarea de mai sus.Dacă credeți că ați instalat ediția greșită, selectați Start > Setări > Actualizare & Securitate > activare, apoi  selectați Depanare. Dacă depanatorul detectează o licență digitală validă de Windows 10 pentru o ediție care nu este instalată în prezent, vă va anunța și vă va arăta cum să instalați ediția corectă.
 4. PC-ul a fost cumpărat cu Windows 10 preinstalat și primiți eroarea de activare 0x803F7001 la prima bootare.  Deși această problemă apare rar, se poate produce dacă, din cauza unei erori de producție, nu a fost inclusă o cheie de produs Windows 10 adecvată în hardware-ul PC-ului. Încercați să rulați depanatorul de activare. Selectați Start > Setări > Actualizare  & Securitate > activare, apoi  selectați Depanare. Dacă depanatorul nu vă poate activa PC-ul, contactați producătorul PC-ului.

Dacă experiența dvs. este diferită de cele listate mai sus, încercați următoarele:

 • Rulați Depanatorul de activare Windows 10: selectați Start > Setări > Actualizare & Securitate > Activare, apoi  selectați Depanare.
 • Verificați dacă aveți o copie pe hârtie a cheii de produs Windows din 25 de caractere, pe care o puteți introduce pentru a activa Windows 10.
 • Dacă PC-ul a fost reparat recent la o unitate de reparare independentă, contactați-o pentru a vedea dacă reparațiile necesită o licență nouă de Windows 10.
 • Dacă PC-ul este nou și nu a fost activat niciodată, contactați producătorul PC-ului.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(2 din 4 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?