Resetare si recuperare parola cont utilizator in windows folosind Hiren’s boot cd

Configurare noua (How To)

Situatie

Se intampla sa uitam parola de logare in Windows si avand date importante nu dorim sa reinstalam sistemul de operare. O solutie pentru a reseta parola este Hirene’s Boot CD. Putem facem fie un cd bootabil fie un usb bootabil de pe care sa bootam si sa rezolvam aceasta problema.

Solutie

Pasi de urmat

Dupa ce se booteaza usb-ul / cd-ul vom merge pe “Offline NT/2000/XP/Vista/7 Password Changer” unde vom astepta sa se incarce fisierele de Linux.

h1

In pasul urmator se va selecta Hdd pe care avem instalat windows-ul pentru care dorim sa resetem parola si o dam enter.h2

 

In pasul urmator se va alege calea de registri ai windows-ului. Doar in cazuri exceptionale se va trece o alta cale decat cea default. In acest caz se va da doar enter.

h3

In pasul acesta se va alege prima optiune : Password reset si se va da Enter

h4

In acesta parte se va alege Edit User Data and Passwords Option  si se va da Enter.

h5

In acest pas vor fi afisati userii configurati pe acest sistem de operare, la care noi putem sa schimbam parola. Va trebui sa trecem user-ul dorit si sa dam Enter.

h12

In pasul acesta se va tasta “1” pentru Clear (blank) user password si se va apasa pe Enter

h6

 

In pasul urmator pentru a finaliza operatiunea si a confirma resetarea parolei va trebui sa tastam “!” ulterior tasta “q” si sa apasam enter.

h7 h8

In ultimul pas se va introduce tasta “y” pentru a confirma resetarea parolei si se va apsa Enter .

9

In final o sa scoatem usb-ul sau cd-ul din calculator si o sa intram in windows cu user-ul selectat la care am sters parola

Tip solutie

Permanent

Impact colateral

Nu exista

Voteaza

(9 din 17 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?