Review: ADATA Gammix S50 Lite – SSD M.2, PCI Express 4.0

Configurare noua (How To)

Situatie

Incep sa apara SSD-urile M.2 cu interfata PCI Express 4.0. Aparitia acestor SSD-uri se datoreaza in special platformei AMD care ofera aceasta interfata si pe segmentul entry-mid cu ajutorul chipset-ului B550. Exemplu este acest ADATA XPG Gammix S50 Lite, un model de 1TB cu radiator.

Solutie

Caracteristici:

  • viteza maxima de citire este de 3800MB/s
  • viteza maxima de scriere este de 3200MB/s
  • MTBF-ul este de 2 milioane ore
  • temperatura de operare este cuprinsa intre 0 si 70 de grade Celsius
  • TBW-ul este de 740TB

Asa cum vedeti din datele tehnice este un SSD foarte bun. Vitezele sunt mari, durata de viata este foarte mare, ofera un radiator generos pentru racire si este ideal pentru gaming. Cumva este un SSD low cost din noua generatie cu interfata PCI Express 4.0 deoarece pretul este unul foarte bun, dar performantele pot fi si mai bune.

Ce nu specifica ADATA/XPG este controllerul acestui SSD. Este un Silicon Motion cu 4 canale SM2267 si memorii TLC. Este un controller nou, dar nu unul foarte puternic. Cumva Gammix S50 Lite se situeaza peste orice alt SSD cu interfata PCI Expres 3.0, dar nu ofera viteze foarte mari pe PCI Express 4.0.

Este un SSD cu pret corect, modern, cu o capacitate mare si care se descurca excelent in orice activitate.

Teste:

Acestea sunt vitezele obtinute pe interfata 3.0, unele foarte bune, mai ales ca in ultimul test a atins 3233MB/s la citire.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(5 din 11 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor