Rezolvare problema: Windows nu poate porni noi dispozitive hardware, deoarece sistemul de nivel este prea mare (depaseste limita de dimensiune a registrului)

Configurare noua (How To)

Situatie

Secţiunea de sistem a depăşit limita sa maximă şi noile dispozitive nu pot funcţiona până când nu reduceţi dimensiunea. Secţiunea de sistem este o parte permanentă din registry asociată cu un set de fişiere care conţine informaţii privind configuraţia computerului pe care este instalat sistemul de operare. Elementele configurate includ aplicaţii, preferinţe de utilizator, dispozitive, etc. Problema poate fi specifică dispozitivelor care nu mai sunt ataşate la computer, dar care sunt în continuare listate în secţiunea de sistem.

Solutie

Pentru a rezolva această problemă, se recomandă să încercaţi mai întâi să dezinstalaţi toate dispozitivele hardware pe care nu le mai utilizaţi.

 1. Configuraţi Manager  pentru a afişa dispozitivele care nu mai sunt conectate la computer.
  1. Faceţi clic pe Start, apoi pe Executare.
  2. În caseta Deschidere, tastaţi cmd. Se va deschide fereastra Prompt comandă.
  3. La linia de comandă, tastaţi următoarea comandă, apoi apăsaţi pe Enter.
   set devmgr_show_nonpresent_devices=1
 2. În Manager dispozitive, faceţi clic pe View, apoi pe Show hidden devices. Acum, veţi avea posibilitatea să vedeţi dispozitivele care nu sunt conectate la computer.
  1. Selectaţi dispozitivul pe care doriţi să-l dezinstalaţi.
  2. În caseta de dialog Proprietăţi a dispozitivului, faceţi clic pe fila Driver, apoi pe Dezinstalare. Urmați instrucțiunile.
  3. Reporniţi computerul.
 3. Dezinstalaţi dispozitivele pe care nu le mai utilizaţi.
 4. Verificaţi caseta de dialog Proprietăţi a dispozitivului din Manager dispozitive pentru a vedea dacă s-a rezolvat eroarea

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(10 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?