Securitate- VeraCrypt

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

VeraCrypt a fost dezvoltat ca un software de securitate complet gratuit, prin care va fi posibilă realizarea sarcinii de criptare a discului sau a fișierelor și este un utilitar open source disponibil pentru sistemele de operare Windows, macOS și Linux și este un instrument bazat pe TrueCrypt 7.1a. Cu VeraCrypt va fi posibil să ne protejăm toate fișierele criptându-le prin utilizarea unei parole, aceasta fiind responsabilă pentru crearea unei zone protejate, care se numește volum, fie local, fie pe un dispozitiv de stocare. Acum, întregul volum este găzduit într-un singur fișier numit container, care va putea fi deschis (montat) și închis (demontat).

Un alt avantaj al VeraCrypt este posibilitatea de a crea și gestiona volume criptate care ocupă tot spațiul unui mediu fizic. VeraCrypt adaugă mai multă securitate algoritmilor utilizați pentru criptarea sistemelor și partițiilor, ceea ce permite elementelor protejate să fie în siguranță împotriva noilor atacuri de forță brută. Când folosim VeraCrypt, avem un utilitar care rezolvă vulnerabilitățile și problemele de securitate găsite în TrueCrypt.

Instalați VeraCrypt pe Windows 10

  •  Selectăm opțiunea dorită și observăm că cazul macOS necesită un pachet suplimentar numit OSXFUSE.
  • Descărcăm executabilul și, atunci când îl executăm, va fi afișat următorul expert unde vom accepta termenii licenței:

  • Faceți click pe butonul Următor și trebuie să definim modul de instalare VeraCrypt:

  • În fereastra următoare definim calea de instalare și setările de utilizare pentru utilitate prin activarea casetelor respective:

  • Faceți click pe butonul „Instalare” pentru a efectua procesul de instalare în Windows 10.

  • În mod implicit, VeraCrypt va fi instalat în engleză, dar are mai mult de 20 de limbi disponibile. Pentru a edita acest lucru, accesați meniul „Setări / Limbă”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(6 din 10 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?