Stergerea securizata a datelor.

Configurare noua (How To)

Situatie

Buna ziua, astazi va voi prezenta cum sa stergeti anumite informatii importante din pc-ul vostru intr-o maniera securizata fara riscul ca datele sa poata fi recuperate.

Solutie

Programul pe care-l voi prezenta astazi se numeste Privazer.

Sa incepem prin a va prezenta cum functioneaza un algoritm de stergere securizata.

Pentru asta am sa va prezint metoda Gutmann si modul de stergere si rescriere a informatiei in poza de mai jos.

gutmann

 

Adica metoda Gutmann dupa cum observati si in poza primii patru pasi sunt aleatori, adica scrie continut aleatoriu in locul unde odinioara se aflau documentele, pasul 5 scrie 01010101, pasul 6 10101010 si tot asa.

Desigur, metoda Gutmann foloseste 35 de pasi (rescrieri) dar pentru un utilizator normal este suficient un algoritm cu 3 pasi, iar Privazer detine alogirtmi cu 1,2,3,7 sau 35 de pasi.

Algoritmele fiind urmatoarele:

2015-09-12 19_23_56-Greenshot

Sunt de parere ca este suficient sa folositi doar 3 pasi, exemplu USA Navy NAVSO, care este mai mult decat suficient.

Datele dumneavoastra vor fi sterse, si in locul unde au fost ulterior fisierele se va rescrie continut aleatoriu pentru a altera recuperarea documentelor.

Dupa ce ati instalat Privazer, veti observa ca atunci cand apasati click dreapta pe un fisier va apare optiunea “Delete without a trace”

2015-09-12 19_26_46-Greenshot

Functie care va permite stergerea securizata a fisierelor.

Dar Privazer detine si alte functii extrem de utile pentru intimitatea dumneavoastra, precum stergerea urmelor din calculator.

Este important ca documentele ce contin informatii sensibile sau compromitatoare sa fie sterse definitiv fara posibilitatea de a mai fi recuperate, de aceea va recomand sa folositi functia de stergere din Privazer.

Cu respect,

Simon Cirstoiu.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 64 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?