Tastatura Corsair K100 OPX Switch

Configurare noua (How To)

Situatie

Tastatura de gaming RGB K100 de la Corsair preia o pagină din cartea producătorilor de CPU-uri, adăugând multiprocesare (prin intermediul unui AXON SoC încorporat) care ajută la livrarea unei rate de polling de 4.000 Hz. Compania afirmă că K100 înregistrează apăsările de taste “de patru ori mai rapid decât tastaturile mecanice standard”, care au în mod obișnuit o rată de polling de 1.000 Hz. Pentru majoritatea oamenilor, o tastatură care trimite semnale către PC de 4.000 de ori pe secundă în loc de 1.000 de ori pe secundă nu se va traduce în câștiguri serioase de performanță – cu excepția cazului în care poate aveți de patru ori mai multe degete (sau de patru ori timpul de răspuns) decât gamerul mediu.

Multe dintre celelalte caracteristici noi ale K100, precum comutatoarele optice-mecanice proprii cu un punct de acționare de 1mm și o roată de control metalic programabilă (în plus față de butonul de volum care se păstrează din versiunile anterioare), sunt mult mai substanțiale.

Împreună cu multe alte aspecte plăcute care se continuă din K95 RGB anterior – cum ar fi capacele de taste din PBT și suportul de încheietură detașabil cu amortizare – K100 este o tastatură excelentă pentru luptele virtuale. Îmi plac chiar și comutatoarele optice lineare pentru tastare mai mult decât comutatoarele mecanice obișnuite Red sau Silver, iar roata de control este excelentă pentru a face zoom în și afară în timpul creării de conținut sau scroll mai fin in documente/pagini web, acesta fiind foarte versatil in configurare.

Solutie

În imaginea de mai sus, Corsair K100 este în partea dreaptă, iar versiunea anterioară K95 Platinum XT este în partea stângă.

După cum puteți vedea și din imagine, noul K100 (din nou, în partea dreaptă) este o evoluție a lui K95 Platinum XT, dar cu adăugarea unei roți de control și o pernă de încheietură îmbunătățită. A doua este de fapt mult îmbunătățită, în sensul că are o zonă de pernă mai mare și, în loc de cleme din plastic care ar putea să se rupă ușor, se atașează prin magneți, ca în cazul Razer Huntsman Elite.

Multe dintre caracteristicile de design ale K100 sunt similare cu cele ale predecesorului său. Obțineți o placă superioară metalică, capace de taste PBT cu senzație premium, taste media dedicate și o roată de derulare metalică luxoasă. Iluminarea RGB arată bine, fără a aduce ceva nou în acest domeniu. Totuși, primiți și iluminare care înconjoară laturile și spatele.

Principalul nou element extern al tastaturii vine, de asemenea, preîmbibat în RGB. Roata de control programabilă, flancată de un buton pentru ciclarea profilului și o cheie pentru blocarea ferestrei / modul de joc, este un inel metalic cu clicuri care poate face tot felul de lucruri.

Apăsați roata centrală și culoarea sa se schimbă pentru a vă indica în ce mod se află. În mod implicit, albastrul este controlul de luminozitate pentru luminile RGB, verdele vă permite să derulați înainte sau înapoi în muzică și alte media, în timp ce albul vă permite să săriți între piese sau fișiere video (destul de redundant, având în vedere că există butoane dedicate pentru aceasta pe partea opusă a tastaturii). Roșu vă permite să înregistrați macrocomenzi fără a fi nevoie să deschideți software-ul iCue. Desigur, culorile pot fi schimbate in functie de preferintele utilizatorului.

Dacă doriți să faceți alte lucruri cu roata de control, va trebui să deschideți iCue, unde veți găsi mai multe setări predefinite pentru utilizarea roții pentru derulare, comutarea între aplicații și zoom. Ca cineva care editează fotografii în timpul liber, am descoperit că sarcina de zoom este cea mai utilă cu roata. Mi-a permis să reglez rapid și precis detaliile pentru editări detaliate, apoi să mă întorc să văd imaginea de ansamblu. Pot vedea cum roata ar putea deveni inestimabilă pentru accelerarea fluxului meu de lucru, mai ales dacă aș fi cineva care lucrează mai mult cu media digitală decât cu textul.

De asemenea, puteți programa roata să efectueze alte sarcini sau să declanșeze macrocomenzi. Dar am constatat că utilitatea sa în jocuri este minimală cel mult, deoarece trebuie să vă deplasați întreaga mână de pe tastatură pentru a o folosi, iar cele șase taste G programabile mult mai convenabile sunt chiar acolo, pe marginea stângă a tastaturii. Dacă nu aș avea o utilizare non-gaming pentru roata de control, probabil că aproape niciodată nu aș folosi-o, ceea ce este dificil, având în vedere că este una dintre cele două caracteristici noi majore ale tastaturii și contribuie la creșterea prețului mult peste majoritatea concurenților de gaming.

Cealaltă caracteristică principală nouă aici sunt switch-urile OPX. Combinând două tendințe recente, Corsair adoptă tehnologia optică-mecanică și își dezvoltă propriul tip de switch-uri care folosesc lumină pentru a acționa apăsările de taste și au o senzație liniară similară cu comutatoarele roșii tradiționale. Dar distanța de acționare de 1mm a comutatoarelor OPX este jumătate din cea a Cherry MX Red (2mm). Distanța totală de deplasare scade de la 4mm la 3.2mm, în timp ce forța de acționare rămâne aceeași, de 45 grame. Durata de viață a switch-ului este evaluată la 150 de milioane – deși cele 100 de milioane ale Cherry MX sunt probabil mai mult decât suficiente pentru majoritatea oamenilor. Dacă nu vă place ideea de switch-uri optic-mecanice, Corsair oferă și K100 cu comutatoare Cherry MX Speed Silver.

Tip solutie

Permanent

Article Attachments

Voteaza

(3 din 6 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?