Tehnologii SDN (Software Defined Network)

Configurare noua (How To)

Situatie

Subiectele din această secțiune oferă informații de ansamblu și informații tehnice despre tehnologiile de definire a rețelei software incluse în Windows Server 2016/2019.

Solutie

Pasi de urmat

Controlor de rețea
Controlerul de rețea oferă un punct de automatizare centralizat și programabil pentru a gestiona, configura, monitoriza și depana atât infrastructura de rețea virtuală cât și cea fizică din centrul de date. Cu ajutorul controlerului de rețea, puteți automatiza configurația infrastructurii de rețea în loc să efectuați configurarea manuală a dispozitivelor și serviciilor de rețea.

Controlerul de rețea este un server extrem de disponibil și scalabil și oferă două interfețe de programare a aplicațiilor (API):

 • API-ul Southbound – permite controlerului de rețea să comunice cu rețeaua.
 • Northbound API – vă permite să comunicați cu controlorul de rețea.

Puteți utiliza Windows PowerShell, API-ul REST (Transfer Representative State Transfer) sau o aplicație de gestionare pentru a gestiona următoarea infrastructură de rețea fizică și virtuală:

 • VM-uri Hyper-V și comutatoare virtuale
 • Comutatoare fizice de rețea
 • Routere de rețea fizică
 • Software pentru firewall
 • Gatere VPN, inclusiv Serviciile de acces la distanță (RAS) Gateway multitenanți
 • Echilibratori de încărcare

Virtualizarea rețelei Hyper-V
Virtualizarea rețelei Hyper-V (HNV) vă ajută să vă rezumați aplicațiile și încărcările de muncă din rețeaua fizică folosind rețele virtuale. Rețelele virtuale asigură izolația multitenantă necesară în timpul rulării pe o țesătură de rețea fizică partajată, conducând astfel la utilizarea resurselor. Pentru a vă asigura că puteți duce mai departe investițiile existente, puteți configura rețele virtuale pe uneltele de rețea existente. De asemenea, rețelele virtuale sunt compatibile cu rețelele virtuale de zonă locală (VLAN).

Virtualizarea funcției de rețea
Aparatele hardware, cum ar fi echilibrele de sarcină, firewall-uri, routere și switch-uri devin din ce în ce mai multe aparate virtuale. Microsoft are rețele virtualizate, switch-uri, gateway-uri, NAT-uri, echilibrele de încărcare și firewall-uri. Această „virtualizare a funcției de rețea” este o progresie naturală a virtualizării serverului și a virtualizării rețelei. Aparatele virtuale apar rapid și creează o piață nouă. Ei continuă să genereze interes și să câștige impuls atât în ​​platformele de virtualizare, cât și în serviciile cloud.

Sunt disponibile următoarele tehnologii de virtualizare a funcției de rețea.

 • Balancerul de încărcare software (SLB) și traducerea adreselor de rețea (NAT). Îmbunătățirea fluxului de asistență sprijinind Direct Server Return în care traficul de retur retur poate ocoli multiplexorul Load Balancing.
 • Firewall de la Centrul de date. Oferiți liste de control de acces granulare (ACL), permițându-vă să aplicați politici de firewall la nivelul interfeței VM sau la nivelul subrețelei.
 • Gateway RAS pentru SDN. Rutați traficul de rețea între rețeaua fizică și resursele rețelei virtuale, indiferent de locație. Puteți direcționa traficul de rețea în aceeași locație fizică sau în multe locații diferite.

Acces la memorie directă de la distanță (RDMA) și echipare integrată de comutare (SET)
În Windows Server 2016, puteți activa RDMA pe adaptoarele de rețea care sunt legate la un comutator virtual Hyper-V cu sau fără Switch Embedded Teaming (SET). Acest lucru vă permite să utilizați mai puține adaptoare de rețea atunci când doriți să utilizați RDMA și SET în același timp.

SET este o soluție alternativă de echipare NIC pe care o puteți utiliza în medii care includ Hyper-V și stiva SDN (Software Defined Networking) în Windows Server 2016. SET integrează o parte din funcționalitatea NIC Teaming în comutatorul virtual Hyper-V.

SET vă permite să grupați între unu și opt adaptoare de rețea Ethernet fizice într-unul sau mai multe adaptoare de rețea virtuală bazate pe software. Aceste adaptoare de rețea virtuale asigură performanță rapidă și toleranță la erori în cazul unei defecțiuni a adaptorului de rețea.
Adaptoarele de rețea ale membrilor SET trebuie să fie instalate în aceeași gazdă fizică Hyper-V pentru a fi plasate într-o echipă.

În plus, puteți utiliza comenzile Windows PowerShell pentru a activa Data Center Bridging (DCB), a crea un Hyper-V Virtual Switch cu un RDMA virtual NIC (vNIC) și a crea un Hyper-V Virtual Switch cu SET și RDMA vNICs.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(81 din 160 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?