Reinstalare OS

Cum upgradezi inca gratuit Windows 7, 8 si 8.1 la Windows 10?

Conform Microsoft, oferta de actualizare gratuită la Windows 10 s-a încheiat. Dar acest lucru nu este complet adevărat. Există o mulțime de modalități prin care puteți încă să faceți upgrade la Windows 10 gratuit și să obțineți o licență legitimă, sau doar să instalați Windows 10 și să o utilizați gratuit. Există câteva moduri în care puteți obține Windows 10 gratuit, fără a utiliza o licență piratată: puteți instala Windows 10 cu o cheie de Windows 7 sau 8 sau instalați Windows 10 fără o cheie – va funcționa bine, cu excepția unui mic mesaj reamintindu-vă să cumpărați o licență, si a customizarii temei.

[mai mult...]

Cum creezi un USB bootabil in CMD

Ce este un USB bootabil?

 Este un disc care poate porni computerul dacă nu aveți niciun sistem de operare, adică un spațiu de stocare autonom care vă poate porni computerul.  De asemenea, rețineți că puteți crea un USB bootabil numai pentru Windows Vista și mai târziu (7/8 / 8.1 / 10) folosind promptul de comandă (Command prompt sau CMD). Dacă doriți să faceți pendrive de pornire pentru Windows XP sau pentru orice distribuție Linux, va trebui să utilizați instrumente terțe.

[mai mult...]

Cum sa faci upgrade de la Windows 10 Enterprise Evaluation la versiuna full fara a pierde datele personale

Daca detineti versiunea de Windows 10 Enterprise Evaluation, veti observa ca in momentul in care incercati sa faceti upgrade la versiunea oficiala, veti fi obligati sa efectuati o instalare noua, si ca lipseste optiunea de a pastra datele personale.

Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, deschideti Registry Editor si fie copiati aceasta cale in bara de adresa situata in partea de sus a editorului, fie cautati manual “ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersion“. Aici, veti avea 2 optiune pe care trebuie sa le editati:

1.Modificati valoarea campului EditionID din EnterpriseEval in Enterprise

2. Modificati valoarea campului ProductName din Windows 10 Enterprise Evaluation in Windows 10 Enterprise.

Dupa ce ati efectuat aceste modificari, puteti incepe instalarea sistemului de operare, iar optiunea de a salva datele personale va fi valida.

Atentie! Nu restartati sau stingeti statia de lucru dupa ce ati facut aceste setari intrucat va trebui sa le modificati din nou.

[mai mult...]

Resetare sistem Windows 10

Uneori calculatorul funcționează foarte greu și in cele mai multe cazuri este nevoie de restaurarea sistemului de operare. Aceasta soluție elimină necesitatea reinstalării sistemului de operare și a drivere-lor atunci când apar probleme de natură software ce pot împiedica buna funcționare a PC-ului.

[mai mult...]