Cum upgradezi inca gratuit Windows 7, 8 si 8.1 la Windows 10?

Configurare noua (How To)

Situatie

Conform Microsoft, oferta de actualizare gratuită la Windows 10 s-a încheiat. Dar acest lucru nu este complet adevărat. Există o mulțime de modalități prin care puteți încă să faceți upgrade la Windows 10 gratuit și să obțineți o licență legitimă, sau doar să instalați Windows 10 și să o utilizați gratuit. Există câteva moduri în care puteți obține Windows 10 gratuit, fără a utiliza o licență piratată: puteți instala Windows 10 cu o cheie de Windows 7 sau 8 sau instalați Windows 10 fără o cheie – va funcționa bine, cu excepția unui mic mesaj reamintindu-vă să cumpărați o licență, si a customizarii temei.

Backup

Acest proces va avea nevoie de backup, in principal al user-ului si al fisierelor de pe desktop daca pc-ul are doua partitii, iar daca are doar una, respectiv C, care va fi stearsa, va fi necesara copierea tuturor fisierelor importante pe un alt hard, hard extern sau stick usb.

Solutie

Pasi de urmat

Introducand o cheie de Windows 7, 8 sau 8.1

Deși nu mai puteți utiliza instrumentul „Obțineți Windows 10” pentru a face upgrade din Windows 7, 8 sau 8.1, este totuși posibil să descărcați suportul de instalare Windows 10 de la Microsoft și apoi să furnizați o cheie Windows 7, 8 sau 8.1 atunci când îl instalați.

Windows va contacta serverele de activare Microsoft și va confirma că cheia pentru versiunea anterioară a Windows este reală. Dacă este, Windows 10 va fi instalat și activat pe computer. PC-ul dvs. achiziționează o „licență digitală” și puteți continua să utilizați și să reinstalați Windows 10 pe el în viitor. Dacă vă îndreptați către Setări> Actualizare și securitate> Activare după instalarea Windows în acest fel, veți vedea cuvintele „Windows este activat cu licență digitală”.

Microsoft nu a comunicat ce se întâmplă aici sau dacă va bloca această metodă în viitor. Dar încă funcționează chiar acum. Chiar dacă Microsoft blochează acest truc în viitor, computerul dvs. își va păstra licența digitală și Windows 10 va rămâne activat.

Poti reinstala Windows 10 odata ce deja ai upgradat windows-ul vechi.

Dacă ați profitat de orice ofertă de actualizare gratuită – fie oferta inițială de upgrade gratuită în primul an, oferta de accesibilitate, fie instalând Windows 10 și oferind o cheie pentru o versiune anterioară eligibilă de Windows – puteți continua să „obțineți” Windows 10 gratuit ”pe același hardware.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să descărcați suportul de instalare Windows 10 și să îl instalați pe computerul respectiv. Nu furnizați nicio cheie în timpul procesului de instalare. Ar trebui să se activeze automat după ce contactează serverele Microsoft.

Sigur, puteți face acest lucru numai dacă ați făcut deja upgrade la Windows 10, dar puteți continua să instalați Windows 10 gratuit pe același computer în viitor – chiar dacă înlocuiți hard disk-ul sau alte componente. Noul asistent de activare din Actualizarea aniversară a Windows 10 vă va ajuta chiar să rezolvați modificările hardware și să reasociați licența digitală cu computerul corect.

Totodata, daca la upgrade ati creat un cont Microsoft, cheia digitala va fi atasata contului, putand fi reactivat Windows 10, indiferent de hardware.

Utilizand Windows 10 free, fara cheie.

Iată adevăratul secret: nu trebuie să furnizați o cheie de produs pentru a instala Windows 10. Puteți descărca suportul de instalare Windows 10 de la Microsoft și îl puteți instala pe un computer dand skip la introducerea cheii si ignorand anunturile pentru activare, în Boot Camp pe un Mac sau într-o mașină virtuală fără a furniza o cheie de produs. Windows va continua să funcționeze normal și puteți face practic orice doriți.

Windows 10 va continua să vă spună să activați și nu vă va permite să modificați oricare dintre opțiunile din Setări> Personalizare, dar altfel funcționează bine. Nu este ceea ce doriți neapărat să faceți pe computerul principal, dar este un mod foarte convenabil de a configura o mașină virtuală rapidă, de a testa Windows 10 pe un computer. Puteți chiar plăti pentru a face upgrade la o versiune legală activată a Windows 10 din sistemul dvs. Windows 10 neactivat după instalarea acestuia.

Acest lucru nu este permis din punct de vedere tehnic de orientările Microsoft, dar au conceput Windows pentru a funcționa astfel. Dacă Microsoft nu dorește ca aceștia să facă acest lucru, este liber să schimbe Windows-ul pentru a bloca acest lucru în viitor și s-ar putea. Dar Windows a funcționat în acest fel de ani de zile. Acest lucru a fost posibil chiar și cu Windows 7.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(31 din 65 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?