4+ modalități de a rula software-ul Windows pe Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Linux a parcurs un drum lung, dar este posibil să fie nevoie să rulați ocazional aplicații Windows – mai ales jocuri pentru PC doar pentru Windows. Din fericire, există câteva moduri de a rula aplicații Windows pe Linux. Desigur, înainte de a încerca să rulați un program Windows vechi, ar trebui să căutați alternative care rulează nativ pe Linux. Veți avea o experiență mai bună dacă puteți găsi o alternativă decentă care să funcționeze fără niciun joc.

Solutie

Pasi de urmat

Wine este un strat de compatibilitate care permite rularea aplicațiilor Windows pe Linux. Este practic o implementare a API-ului Windows pe Linux. Desigur, Microsoft nu publică toate informațiile de care avem nevoie pentru a reimplementa API-ul Windows de la zero, astfel încât Wine trebuie să fie proiectat invers. Deși funcționează uimitor de bine, având în vedere cât de puțin ne-a oferit Microsoft în valoare, nu este nicăieri aproape perfect.

Pentru a rula o aplicație în Wine, puteți instala Wine și utilizați-o pentru a lansa fișierul .exe al unui instalator. Înainte de a face acest lucru, ar trebui să aruncați o privire pe site-ul web de baze de date Wine Application, care vă va spune cât de bine rulează o aplicație în Wine. Este frecvent utilizat pentru jocuri, deoarece jocurile sunt un singur tip de software care nu poate fi rulat într-o mașină virtuală. În timp ce Wine poate fi utilizat pentru a rula aplicații desktop cum ar fi Photoshop și Microsoft Word, acestea vor fi rulate perfect într-o mașină virtuală (vezi mai jos).

Puteți încerca, de asemenea, să utilizați o aplicație precum PlayOnLinux, care ajută la automatizarea procesului de instalare a jocurilor acceptate și a altor programe software în Wine.

Aplicația Desktop Netflix utilizează o versiune patched de Wine pentru a rula Netflix pe Linux – Silverlight nu funcționează corect cu versiunea curentă a Wine.

Rulați Windows într-o mașină virtuală

În timp ce Wine poate avea erori sau blocaje la instalarea aplicațiilor, o mașină virtuală va putea rula aceste aplicații desktop foarte bine. Instalați Windows într-un program de mașină virtuală, cum ar fi VirtualBox, VMware Player sau KVM și veți avea Windows rulat într-o fereastră. Puteți instala software-ul Windows în mașina virtuală și-l puteți rula pe desktopul Linux.

Mașinile virtuale introduc unele funcții generale, dar cu procesoare rapide de astăzi, rularea mai multor tipuri de software într-o mașină virtuală nu ar trebui să fie o problemă. Acest lucru este valabil mai ales după ce ați modificat rapid aceste mașini virtuale. Acest lucru nu se aplică jocurilor – mașinile virtuale nu au un suport grafic foarte bun 3D, astfel încât toate cele mai vechi jocuri nu vor fi rulate.

Pentru a integra aplicațiile Windows cu desktopul dvs., puteți utiliza modul transparent VirtualBox sau modul Unity al VMware. Aplicațiile vor fi în continuare rulate într-o mașină virtuală, dar Windows-ul lor va apărea fără probleme pe desktop, ca și cum ar fi rulat pe Linux.

Încercați CrossOver

Dacă Wine pare o durere prea mare, poate doriți să încercați CrossOver Linux. CrossOver este un produs comercial, astfel că vă va costa bani, deși CodeWeavers oferă un proces gratuit. În mod esențial, CrossOver ia software-ul Wine și îl ambalează astfel încât să fie garantat să funcționeze corect cu aplicații populare precum Photoshop, Office și chiar jocuri populare. CodeWeavers oferă asistență comercială pentru aceste programe acceptate, astfel încât aveți pe cineva la care să apelați dacă ceva se rupe.

Această opțiune nu este pentru toată lumea – adesea puteți rula aceleași aplicații folosind Wine – dar dacă sunteți doar interesat să rulați câteva aplicații populare pe desktop-ul Linux și să plătiți pe altcineva să facă tweaking pentru dvs., CrossOver poate fi biletul tau. De asemenea, CrossOver își trimite înapoi proiectele Wine, astfel încât banii pe care îi plătiți ajută la finanțarea dezvoltării vinului cu sursă deschisă. Ca și în cazul wine-ului, CrossOver nu va funcționa perfect cu toate.

Utilizați un desktop la distanță

Dacă aveți acces la un sistem Windows la distanță, poate doriți să încercați să rulați aplicațiile pe sistemul Windows de la distanță și să utilizați desktopul de la distanță pe sistemul Linux pentru a le accesa. Aplicațiile vor rula de la distanță pe un sistem Windows real, deci ar trebui să funcționeze corect.

Multe desktop-uri Linux includ deja software pentru accesarea desktop-urilor Windows la distanță. Dacă nu, puteți instala pachetul rdesktop.

Când toate celelalte eșuează: Boot dual

Nu puteți rula fiecare program Windows pe Linux – atunci când va apărea un joc nou pentru PC, va fi destul de mult timp până când va rula corect în Wine. În timp ce Steam pe Linux și suportul Linux de la Blizzard pot schimba acest lucru în viitor, jocurile sunt o singură categorie de aplicații care au cele mai multe probleme pe Linux – deși multe jocuri mai vechi funcționează perfect.

În loc să renunțați la Windows în întregime, luați în considerare păstrarea acestuia într-o configurație dual-boot. Când doriți să jucați un nou joc care nu funcționează corect pe Linux, reporniți-vă în sistemul Windows.

Dacă faceți un boot-dual, puteți chiar să accesați partițiile Linux de la Windows, astfel încât să aveți întotdeauna acces la fișierele dvs.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(16 din 42 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?