6 lucruri esențiale de făcut după instalarea Manjaro Linux

Configurare noua (How To)

Situatie

Iată câțiva pași esențiali după instalare pe care vă recomand să-i urmați.

Solutie

1. Setați cea mai rapidă oglindă
Înainte chiar de a vă actualiza sistemul, vă sugerez să vă sortați mai întâi lista de oglinzi. Atunci când reîmprospătați sistemul Manjaro și descărcați software din depozite, o listă de oglindă optimizată poate avea un impact vizibil asupra performanței sistemului.

Deschideți emulatorul Terminal și tastați următoarea comandă: sudo pacman-mirrors –fasttrack
2. Actualizați-vă sistemul
Menținerea sistemului actualizat reduce șansele de vulnerabilități de securitate. Împrospătarea depozitului de sistem este, de asemenea, un lucru recomandat de făcut înainte de a instala un nou software. Puteți să vă actualizați sistemul Manjaro executând următoarea comandă: sudo pacman -Syu
3. Activați suportul AUR, Snap sau Flatpak
Arch User Repository (AUR) este unul dintre principalele motive pentru care un utilizator alege un sistem bazat pe Arch. Vă oferă acces la un număr mare de programe software suplimentare.

Opțional, puteți activa, de asemenea, asistență pentru Snaps și Flatpak direct din managerul de pachete Pamac GUI.

4. Activați TRIM (numai SSD)
Dacă partiția dvs. rădăcină a fost instalată pe SSD, activarea TRIM este un lucru pe care trebuie să-l faceți după instalarea Manjaro. TRIM ajută la curățarea blocurilor din SSD și la extinderea duratei de viață a SSD-ului.

Pentru a activa TRIM pe Manjaro, rulați următoarea comandă într-un terminal: sudo systemctl activează fstrim.timer

5. Instalarea unui kernel la alegere (utilizatori avansați)
Unul dintre subiectele pe care le-am abordat în recenzia mea Manjaro Linux, este cât de ușor puteți comuta nucleele printr-o interfață grafică. Preferați să utilizați linia de comandă? Puteți lista nucleul (nucleele) instalat (e) pe sistemul dvs. și puteți instala un nucleu folosind terminalul.

  • Pentru a lista nucleele instalate: mhwd-kernel -li
  • Pentru a instala un nou nucleu (cel mai recent nucleu 5.8, de exemplu): sudo mhwd-kernel -i linux58

6. Instalați fonturile Microsoft de tip adevărat (dacă aveți nevoie)
Trebuie să editez adesea documentele de lucru de pe computerul meu personal și, prin urmare, am nevoie de fonturi Microsoft precum Times New Roman sau Arial. Dacă trebuie să utilizați și fonturi Microsoft, puteți accesa pachetul de la AUR. Dacă doriți să utilizați linia de comandă pentru pachetele AUR, puteți instala un ajutor AUR.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(0 din 2 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?