Activare criptare folosint Bitlocker

Configurare noua (How To)

Situatie

BitLocker este un program de securitate și criptare a hard disk-ului lansat de Microsoft Corporation ca aplicație nativă în edițiile sale Windows 7 Enterprise și Ultimate, Windows Vista Enterprise și Ultimate și versiunile Windows Server 2008, R2 și 2012. Este un program de criptare de securitate a unității care protejează conținutul și datele unității de orice atac offline.

Pentru a activa Bitlocker va trebui sa urmam pasii de mai jos:

  1. Se merge in partea din stanga jos si se apasa pe iconita Start
  2. Se cauta Bitlocker si prima optiune va fi cea de mai jos:

3. Se va deschide meniul de configurare Bitlocker unde va fi nevoie sa se selecteze “Turn On Bitlocker” si se urmeaza instructiunile.

In cazul in care calculatorul nu este adaptat cu CIP TPM (Un cip TPM (Trusted Platform Module – Modul Platformă de Încredere) este un dispozitiv care generează chei criptografice sigure și unice, care sunt stocate ca date criptate, pentru a putea fi folosite în autentificarea dispozitivelor hardware. Cheile criptografice pot fi criptate și decriptate doar de cipul TPM care le-a creat). Atunci se va intampina eroarea de mai jos:

Pentru a remedia aceasta eroare va fi nevoie sa se urmeze pasii de mai jos:

  • Se deschide din start Local Group Policy Editor folosind comanda (gpedit.msc) cu drepturi de Administrator
  • Se merge la seciunea Administrative Templates –> Windows Components–> Bitlocker Drive Encryption–> Operating System Drivers–> Require additional authhentication at startup (dublu click pentru a se deschide)

  • In fereastra de proprietati politici se bifeaza “Enable” si se bifeaza optiunea Allow Bitlocker without a compatible TPM)

Mai departe se pot urma pasii anteriori pentru a se initializa criptarea.

Solutie

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(13 din 23 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?