Activare/dezactivare serviciu localizare in Windows 8, 8.1

Configurare noua (How To)

Situatie

Doresti sa iti opresti serviciul de localizare al computerului tau, sau pur si simplu a devenit deranjanta alerta “Your Location has Recently Been Accessed” care apare de fiecare data cand o aplicatie incearca sa iti acceseze locatia.

Solutie

Pasi de urmat

 

Dezactivarea acestei optiuni se face din meniul “Change PC Settings”. Pentru a ajunge la el trebuie apasata combitia de taste fereastra (windows) + c. Aceasta combinatie de taste va deschide o fereastra ingusta in extremitatea dreapta a monitorului ca in imaginea de mai jos:

4

Puteti ajunge la aceasta fereastra si deplasand cursorul in coltul dreapta-sus al display-ului dumneavoastra.

In aceasta fereastra care a glisat din partea dreapta a ecranului, click pe “Settings” (iconita cu pictograma rotita). Dupa aceasta actiune se va deschide o noua fereastra ca cea de mai jos, unde trebuie selectata optiunea “Change PC settings”.

5

Se va deschide o noua fereastra, unde va trebui sa dati un click pe optiunea “Privacy”.

6

 

 

 

In noua fereastra deschisa va trebui sa selectati cu un click optiunea “Location”, dupa care in partea de mijloc a display-ului aveti optiunea “Let Windows and apps use my location”, unde va trebui sa glisati butonul negru spre stanga pentru a dezactiva serviciul de localizare al Windows-ului.

7

Pentru a activa la loc acest serviciu butonul de mai sus trebuie glisat spre dreapta, moment in care starea optiunii de localizare este “On”.

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 out of 3 people found this article helpful)

Despre Autor

Leave A Comment?