Acum Windows 10 are actualizări C, B și D. Ce este Microsoft Smoking?

Configurare noua (How To)

Situatie

Potrivit Microsoft, Windows 10 are actualizări “B”, “C” și “D” – dar niciodată actualizări “A”! Aceste actualizări sunt difuzate la momente diferite, conțin diferite lucruri și sunt oferite unor persoane diferite.

Ce este actualizarea cumulativă a calității?

Microsoft numește aceste “actualizări de calitate” și fiecare este lansată o dată pe lună. Acest lucru le distinge de cele mari “actualizări ale caracteristicilor” cum ar fi actualizarea din octombrie 2018 și 19H1, care sunt lansate o dată la șase luni, de obicei în primăvară și în toamnă.

Actualizările de calitate sunt cumulative, ceea ce înseamnă că acestea conțin toate remedierile de la actualizările anterioare. Deci, când instalați actualizarea cumulativă din decembrie, veți primi noile corecții de securitate din decembrie, precum și tot ce a fost în actualizările din noiembrie și octombrie, chiar dacă nu ați instalat acele actualizări anterioare.

Și dacă actualizați un PC nou, aveți doar un pachet de actualizare cumulativă mare pentru a instala. Nu trebuie să instalați actualizări unul câte unul și să reporniți între ele.

Acest lucru este minunat, dar modul în care Microsoft se ocupă de actualizările C și D este bizar. Microsoft pacaleste oamenii care se cred “seekers” în instalarea de actualizări înainte de a fi testate pe deplin. Dar aproape nici unul dintre acești oameni nu își dau seama că se înscriu pentru a fi “seekers”.

Solutie

Pasi de urmat

Actualizările “B”: Patch Tuesday

Actualizările mari pe care majoritatea oamenilor le cunosc ies pe “Patch Tuesday”, a doua marți a lunii. Acestea se numesc actualizări “B” deoarece sunt lansate în a doua săptămână a lunii. Asta explică de ce nu există actualizări “A”, deoarece Microsoft nu eliberează, în general, actualizări în prima săptămână a lunii.

Actualizările B sunt cele mai importante actualizări, care includ noi soluții de securitate. Acestea conțin, de asemenea, remedii de securitate lansate anterior din actualizările B anterioare și remedierile de eroare lansate anterior din actualizările C și D anterioare.

Acestea sunt cele mai importante tipuri de Windows Update. Sunt, de asemenea, previzibile pentru administratorii de sistem, care știu când apar.

 

Actualizările “C” și “D”: “Opțional” Previzualizări actualizate

Iată unde devine urât: Windows Update nu instalează automat actualizările C și D pe majoritatea PC-urilor. Cu toate acestea, se instalează actualizări C și D când vă îndreptați către Setări> Actualizare și securitate> Actualizare Windows și faceți clic pe “Verificați pentru actualizări”. În lumea Microsoft, acest lucru vă face un “seeker” care dorește să testeze aceste actualizări înainte de majoritatea utilizatorilor Windows.

Deci, dacă faceți clic pe “Verificați pentru actualizări” în a treia, a patra sau prima săptămână a unei luni înainte de lansarea următoarei actualizări B, probabil veți primi o actualizare C sau D instalată în sistemul dvs. Dacă nu faceți niciodată clic pe “Verificați pentru actualizări”, veți rămâne cu actualizările B mai bine testate.

După ce aceste actualizări au fost “testate” prin instalarea involuntară pe PC-urile Windows 10 și Microsoft a confirmat că acestea sunt stabile cu telemetria Windows 10, bug-ul de remediere din aceste actualizări apare în următoarea actualizare B. Actualizările C și D sunt în esență un program beta de testare pentru actualizările B care au loc pe PC-uri stabile.

Cu alte cuvinte, Microsoft folosește persoanele care fac clic pe butonul “Verificați pentru actualizări” ca testere beta pentru remedierile de calitate, în loc să se bazeze pe programul Windows Insider și pe inelul de previzualizare a lansării. Este bizar și este aceeași decizie greșită care a făcut ca Microsoft să lanseze actualizarea instabilă din octombrie 2018 pentru mulți utilizatori de Windows 10 care nu au vrut acest lucru.

Nu este doar o preocupare teoretică. Microsoft a trebuit recent să pună un blocaj pe KB4467682, o actualizare “D” care a provocat blocări ale ecranului albastru pe dispozitivele sale Surface Book 2. Persoanele care nu au dat niciodată clic pe “Verificați pentru actualizări” și au rămas blocate cu actualizările B nu au întâmpinat această problemă.

Microsoft a afirmat în repetate rânduri că numai “utilizatorii avansați” ar trebui să facă clic pe butonul “Verificați pentru actualizări”, dar această avertizare apare doar în mesajele pe blog pe care le vor citi numai utilizatorii avansați. Ecranul Windows Update standard din Windows 10 nu oferă astfel de avertismente. Este ridicol, dar așa funcționează Windows 10 chiar acum.

Actualizări Out-of-band: numai patch-uri urgente

De asemenea, Microsoft, ocazional, lansează actualizări “out-of-band”. Acestea sunt patch-uri urgente care nu respectă programul normal de lansare.

De exemplu, dacă există o eroare importantă de securitate care trebuie rezolvată imediat sau o problemă care cauzează ecranul albastru al câtorva calculatoare Windows 10, Microsoft o poate remedia imediat  cu un patch. Asta înseamnă că toată lumea va rezolva problema cât mai curând posibil.

Remedierea unor actualizări Out-of-band va apărea, de asemenea, în următoarea actualizare cumulativă. Deci, dacă există o actualizare out-of-band lansată la sfârșitul lunii decembrie, va apărea, de asemenea, în actualizarea B din ianuarie pe Patch Tuesday.

Actualizări Features: Actualizări mari la fiecare șase luni

Există, de asemenea, “actualizări de caracteristici”, care sunt mari upgrade-uri la Windows 10 și sunt lansate la fiecare șase luni. Acestea sunt separate de “actualizările de calitate” lunare. Ele sunt, în principiu, versiuni noi de Windows 10, iar Microsoft le incarca treptat pe PC-uri.

Cea mai recentă actualizare majoră a fost actualizarea Windows 10 din octombrie 2018, care a ignorat inelul de previzualizare a lansării și nu a fost testat în mod corespunzător de către Windows Insiders înainte ca Microsoft să-l elibereze persoanelor care au făcut clic pe “Verificați pentru actualizări”.

Microsoft a trebuit să retragă update-ul pentru ștergerea fișierelor unor persoane și încă repară bug-uri în el chiar si două luni mai târziu, deși este considerat din punct de vedere tehnic stabil și se transfera lent unui număr mic de utilizatori Windows 10.

Acest lucru ar avea mult mai mult sens dacă Windows Update ar oferi o interfață mai bună, care le-ar spune oamenilor exact ceea ce este. Utilizatorii nu ar trebui să devină accidental testere doar pentru că aceștia obișnuiesc să facă clic pe butonul “Verificați pentru actualizări”. Și dacă modul de verificare a actualizărilor va funcționa astfel, Microsoft trebuie să pună un avertisment important în legătură cu acesta în aplicația Setări – nu doar în postările din blogul lor.

Tip solutie

Permanent
Etichetare:

Voteaza

(14 din 33 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?