Adguard – Eliminarea eficienta a reclamelor afisate la navigare si in aplicatiile din Windows

Configurare noua (How To)

Situatie

Intr-un tutorial anterior, am prezentat modul in care eliminam extrem de simplu reclamele din paginile web utilizand Google Chrome si extensia gratuita Adguard AdBlocker (articolul complet il gasiti aici). In articolul de fata, vom afla cum putem elimina reclamele in toate programele de navigare cat si din aplicatiile Windows (Ex. reclamele afista in Skype, Yahoo Messenger, etc.). Desi acest program nu este este gratuit, putem instala versiunea de evaluare valabila 14 zile direct de pe pagina producatorului (www.adguard.com)

 

iar in cazul in care suntem multumiti, putem achizitiona subscriptia valabila un an.

Pentru cei pasionati de tehnologie, site-ul www.comss.ru a incheiat un parteneriat cu Adguard

Solutie

Pasi de urmat

Pentru a instala a aplicatia:

  • descarcam programul de pe pagina oficiala www.adguard.com sau direct de aici. (versiunea de evaluare valabila 14 zile).
  • descarcam programul de pe site-ul partener www.comss.ru sau direct de aici (versiune sponsorizata valabila 180 zile).

01

Rulam programul si apoi asteptam initalizarea.
05

Deoarece aplicatia este dependenta de Microsoft.Net Framework 4, in cazul in care nu aveti sistemul de operare actualizat sa in cazul in care componenta nu este instalata, se va solicita automat instalarea acesteia.

06

Asteptam descarcarea si instalarea pachetului .Net Framework dupa care vom fi nevoiti sa restartam calculatorul. Inainte de a confirma cu OK, salvati toate fisierele deschise.

00

Dupa restartarea sistemului, procesul de instalare va continua automat.

In fereastra urmatoare, sunt prezentate conditiile de utilizare ale programului. Apasam “I accept the agreement” pentru a continua.

13

Selectam locatia in care vom instala programul, si, in functie de preferinte, debifam “Create a desktop shortcut” daca nu dorim sa fie afisata scurtatura pe ecran, dupa care apasam “Next” pentru a trece la pasul urmator.

14

Asteptam finalizarea procesului de instalare dupa care apasam “Finish”.

15 16

Dupa apasarea butonului “Finish”, programul va deschide automat un ghid de configurare. Pentru o configurare rapida, se recomanda parcurgerea acestei etape prin apasarea butonului “Get started”.

17

Mai departe, vom configura modulul de blocare al reclamelor. Implicit, anumite reclame sunt permise, iar pentru a modifica aceasta optiune, vom apasa “Customize…”.

18

In fereastra urmatoare vom debifa “Do not block useful ads” dupa care apasam “Proced”.

20

Urmeaza configurarea modulului de protectie impotriva paginilor malitioase. Putem apasa direct “Proced” pentru utilizarea setarilor implicite sau “Customize…” daca dorim modificarea lor.

21

In fereastra urmatoare suntem intrebati daca dorim blocarea widget-urilor social media (apasa Like pt. daca ti-a placut pagina, etc.). Pentru a elimina aceste ferestre, apasam “Proced”.

23

 

Urmatoarele trei ferestre sunt destinate unor functii mai avansate ale programului.Apasam direct “Proced” sau “Customize…” daca dorim sa editam setarile implicite.

24

26

28

Dupa apasarea butonului “Finish” am terminat de parcurs tutorialul si ne putem bucura de o navigare lipsita de reclame.

30

In continuare, programul va deschide panoul de control in care vom vedea detalii cu privire la componentele instalate. Tot de aici vom putea accesa si setarile programului.

31

Apasand pe butonul “Settings” din coltul stanga-jos avem posibilitatea sa schimba interfata in limba romana.

32

Daca dorim sa blocam/deblocam manual reclamele dintr-un anumit program, intram in “Settings”, in meniul din partea stanga selectam “Filtered Apps” si apoi cautam in lista din dreapta programul dorit. Daca nu vedem programul, putem apasa “Show all” pentru o lista cu cele mai populare programe.

33

Daca nu regasim in lista programul dorit, il putem adauga manual, utilizand butonul “Add Application” dupa care locatia fisierului pe disc.

35

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(22 din 62 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?