Asigurați-vă e-mailurile în 5 minute utilizând PGP

Configurare noua (How To)

Situatie

Ce este PGP (confidențialitate destul de bună)? 

Nu voi intra în nuanțele PGP din cauza criptografiei complexe.

În esență, PGP îngrămădește e-mailul, făcând să pară niște litere și numere aleatorii. Această criptare se întâmplă utilizând cheia publică a receptorului. Deci, dacă doriți să trimiteți un e-mail în siguranță, tot ce aveți nevoie este cheia publică. Este o tendință în aceste zile să pună cheia publică PGP ca Twitter Bio.

Solutie

Pasi de urmat

Descărcați și instalați Mozilla Thunderbird

Thunderbird este o aplicație de e-mail gratuită ușor de configurat și personalizat. Mergeți la https://www.thunderbird.net/en-US/thunderbird/all/ și descărcați Thunderbird pentru oricare dintre sistemele pe care le utilizați.

Configurați-vă contul existent pe Thunderbird. Acest lucru poate dura până la 5 până la 10 minute, în funcție de câte e-mailuri aveți.

Descărcați și instalați GNU Privacy Guard

GnuPG este o implementare completă și gratuită a standardului OpenPGP definit de RFC4880 (cunoscut și ca PGP). GnuPG vă permite să criptați și să semnați datele și comunicațiile; acesta dispune de un sistem flexibil de gestionare a cheilor, împreună cu module de acces pentru toate tipurile de directoare de chei publice.

Accesați https://gnupg.org/download/index.html pentru al descărca.

Descarcati Enigmail

Enigmail este o interfață simplă pentru securitatea e-mailului OpenPGP.

Accesați https://www.enigmail.net/index.php/ro/download pentru al descărca.

Pentru a instala Enigmail pe Thunderbird, faceți clic dreapta pe “Save Link as …” pentru a salva extensia la nivel local. Apoi navigați la meniul Thunderbird Tools> Addons.

Alegeți Enigmail și adăugați-l.

Ia cheile de criptare

Mergeți la Thunderbird și apoi mergeți la meniul Enigmail/p=p > Selectați Key Management.

Acum, să o testați prin trimiterea unui e-mail.

Puteți cripta e-mailul utilizând cheia publică a receptorului (amprentă) și receptorul va decripta e-mailul utilizând cheia privată (amprentă digitală).

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(3 din 18 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?