Backup Email Zimbra

Configurare noua (How To)

Situatie

Solutie

Pasi de urmat

Fiecare dintre noi s-a intrebat macar o data ce soft ar putea sa foloseasca pentru a nu mai intra tot timpul pe Yahoo, Gmail sau alte site-uri separate pentru asi accesa emailul. In acest tutorial o sa va prezint cum se poate face back-up la un email de genul Yahoo/GMAIL sau Zimbra Email direct de pe calculatorul/laptopul dvs. Pentru acest lucru avem nevoie de doua aplicatii instalate si anume Zimbra Desktop si aplicatia caruia ii facem prezentarea Backup4All. Dupa ce urmam pasii de baza ai unei instalari normale pentru ambele aplicatii dorim sa facem primul back-up.

1

Deschidem aplicatia Zimbra Desktop

2

Deschidem si aplicatia Backup4All

3

 

 

Apasam pe butonu Backup “Create or run backup jobs”

4

Apasam butonul “New Backup” – Create new backup job

5

Setam numele care sa il aiba Backup-ul si ii completam locatia unde vrem sa ajunga.

6

Pentru a face backup la emailul de Zimbra este necesar un plugin care se gaseste pe internet. Il descarcati si il introduceti in folder-ul unde a fost instalat programul Backup4All in folder-ul Plugins. Selectam din drop-down pluginul Zimbra Desktop pentu ca de acolo dorim sa extragem emailurile.

7

Lasam selectate cele 3 obtiuni : <Profiles>; <Registries> si <Settings>

8

Selectam din drop-down obtiunea “Make Full”

9

Apasam pe butonul : ” Save -> Save ”

10

Dupa ce ne-a creat conexiunea la Zmbra Desktop apasam pe butonul “Start Backup” si asteptam ca procesul sa fie terminat.

12

La final, backup-ul este gata si putem sa citim efectiv emailurile si diferitele setari care le aveam configurate pe acel cont de email.

13

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(1 din 8 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?