Care este diferența dintre Microsoft Office pentru Windows și MacOS?

Rezolvare problema (Fix IT)

Situatie

Diferența dintre Microsoft Office pentru Windows și MacOS

Simptome

Produse care lipsesc din pachetul Microsoft Office pentru Mac.

Caracteristici care lipsesc din versiunile de Mac din Word, Excel, PowerPoint, Outlook si OneNote.

Solutie

Pasi de urmat

Versiunea Windows a Microsoft Office a fost întotdeauna standardul de aur pentru suitele de Office, în ceea ce privește caracteristicile. Office există și pe alte platforme, cum ar fi Mac, dar acelor versiuni le lipsesc unele produse și caracteristici.

Microsoft a anunțat recent o actualizare mare pentru Office 2016 pentru Mac. Actualizarea include aducerea unor caracteristici mult așteptate în versiunea macOS, cum ar fi editare colaborativă în timp real, salvarea automată a documentelor stocate în cloud și suportul Google Calendar și Contacts în Outlook (in cele din urma). Acestea fiind spuse, există încă funcții (și aplicații întregi) pe care le-ați putea pierde dacă lucrați cu versiunea Mac.

Dacă comutați între Windows și Mac (poate folosind unul la birou și unul la domiciliu) sau poate gândiți la trecerea de la Windows la Mac, merită comparat caracteristicile disponibile în cele două versiuni. Întrebarea mare este că trebuie să instalați Windows pe Mac folosind Boot Camp sau Parallels doar pentru a putea rula versiunea Windows a Office sau puteți obține doar achiziționarea versiunii Mac (sau, mai bine, utilizând una dintre instalări care apar cu abonamentul dvs. Office 365).

Ce produse lipsesc din pachetul Microsoft Office Mac?

Microsoft vinde Office pentru Windows în diverse ediții. Aproape toate edițiile vin cu Word, Excel, PowerPoint și OneNote. În funcție de ediția pe care o cumpărați, puteți obține și aplicații cum ar fi Outlook, Publisher și Access.

Dacă utilizați un Mac, totuși, există câteva aplicații Office (și aplicații legate de Office) pe care nu le puteți obține:

Publisher: Publisher este o aplicație de publicare la nivel de bază, destinată în principal utilizatorilor de acasă. Nu există versiune Mac. În timp ce puteți găsi cu ușurință aplicații asemănătoare pentru MacOS, este puțin probabil să puteți aduce fișierele dvs. de la versiunea Windows la o versiune de aplicație pentru MacOS.

Acces: Acces este un sistem de gestionare a bazelor de date relaționale care vine cu edițiile Professional ale Office pentru Windows. Nu puteți obține accesul pe Mac, deci dacă dvs. (sau compania dvs.) lucrați cu bazele de date Access, nu aveți noroc.

Și în timp ce suntem pe această temă, există și câteva aplicații de tip “Office adiacente” care nu sunt disponibile pe macOS:

Visio: Visio este o aplicație grafică grafică vectorială care vă permite să vizualizați informații complexe sub formă de diagrame, grafice, organigrame și alte forme. Nu există nici o versiune Mac, deci dacă aveți nevoie de ea pentru lucru, veți avea nevoie de acces la Windows.

Project: Project este o aplicație de gestionare a proiectelor care se încadrează într-o configurație Outlook și Exchange Server. Permite managerilor de proiecte să dezvolte programe de proiect, să creeze și să atribuie sarcini și resurse și să le gestioneze cu ajutorul intrărilor în timp real din calendarele oamenilor. Nu există versiune Mac.

Dacă într-adevăr aveți nevoie de oricare dintre aplicațiile specifice pe care le-am enumerat aici, veți avea nevoie de Windows și de versiunea Windows a Office.

Ce caracteristici lipsesc din versiunile de Mac din Word, Excel, PowerPoint, Outlook și OneNote?

Deci, ce se întâmplă cu aplicațiile de bază Office care sunt disponibile pe Mac? Deși lipsesc câteva caracteristici foarte mici (lucruri care afectează foarte puține persoane), majoritatea funcțiilor pe care le găsiți în versiunile Windows sunt prezente în versiunile macOS. Iată principalele lucruri pe care totuși le veți pierde.

Suite-Wide

Există câteva caracteristici destul de mari care, în timp ce nu lipsesc în întregime din suita Office pentru Mac, nu sunt destul de mult diferite față de versiunile lor de Windows:

Visual Basic: integrarea Visual Basic vă permite să înregistrați și să utilizați macrocomenzi pentru a automatiza sarcinile din documentele Office. În timp ce suportul pentru macro este inclus în Office pe macOS, acest suport nu este la fel de bine prezentat ca în versiunea Windows. Dacă utilizați extensiv macro-uri sau utilizați macrocomenzi complicate, trebuie să vă așteptați ca unele să nu funcționeze.

SharePoint Integration: SharePoint este un produs intranet folosit pentru a partaja fișiere, a distribui știri și a raționaliza colaborarea pe proiecte. Dacă utilizați un Mac și vă conectați la serverele SharePoint ale companiei dvs., este posibil să aflați că unele aspecte ale SharePoint nu sunt la fel de bine acceptate, deoarece sunt în versiunea Windows a Office.

Există, desigur, și alte caracteristici care lipsesc din suită, dar se referă într-adevăr la instalații care fac parte dintr-o rețea de companii. De exemplu, roaming-ul (abilitatea de a utiliza Office pe computere diferite și de a vă urma configurația) nu este disponibil pentru MacOS. Cu toate acestea, dacă sistemul dvs. face parte dintr-o rețea de companii, aceste lucruri au fost probabil gândite în avans.

Word

Caracteristicile cheie ale programului Word care lipsesc din versiunea macOS includ:

Open and Repair: În timp ce versiunea Mac a programului Word poate încerca să repare automat un document corupt, acesta nu are comanda specifică Deschidere și reparare prezentată în versiunea Windows. Acest lucru face mai dificilă recuperarea fișierelor pe care Word nu le poate recunoaște ca documente Word.

Embed Fonts: Când încorporați fonturi într-un document, acestea sunt incluse în fișierul Word. În acest fel, atunci când altcineva deschide fișierul, acesta se afișează corect chiar dacă nu au instalat fonturile pe care le-ați folosit. Nu puteți încorpora fonturile în versiunea Mac a Word.

Digital Ink: Această funcție oferă instrumente de desenare freestyle pe care le puteți utiliza pentru a desena, scrie sau evidenția zonele din document. Nu este disponibil pe versiunea Mac.

Document Inspector: Document Inspectorul scanează documentul dvs. Word și elimină datele ascunse și informațiile personale, făcându-l mai sigur să partajeze documente cu alții. Această caracteristică lipsește din versiunea Mac.

Excel

Din fericire, discrepanța dintre versiunile Windows și Mac de Excel este minimă. Ambele versiuni suportă toate caracteristicile majore. Deși iată câteva lucruri de reținut:

PivotCharts: În timp ce versiunea Mac suportă pe deplin PivotTables, suportul său pentru PivotCharts (diagrame derivate din PivotTables) a lipsit întotdeauna. Actualizarea din 2018 a Office 2016 pentru MacOS aduce suportul versiunii Mac a PivotCharts mai mult în conformitate cu versiunile Windows, dar puteți găsi în continuare unele abilități de diagramă care lipsesc.

Built-In Database Connectivity: Excel pentru MacOS nu suportă opțiunile de conectivitate bazate pe baza de date pe care le face versiunea Windows.

Acestea sunt câteva caracteristici “power user”, deci probabil că nu le veți pierde prea mult.

PowerPoint

Versiunile Windows și Mac de PowerPoint sunt, de asemenea, în mare parte în paritate. Acestea fiind spuse, există o caracteristică care merită remarcat faptul că lipsesc din partea MacOS a lucrurilor: declanșatoare video și de animație. Aceste declanșatoare vă permit să creați un efect de animație care începe să fie redat când faceți clic pe obiectul animat sau automat la începutul unui clip audio sau video.

Rețineți că versiunea Mac are toate animațiile aceleași și vă permite să declanșați animații cu un clic general sau prin setarea unui cronometru. Pur și simplu nu include declanșatoarele avansate pe care le face versiunea Windows.

Outlook

Cele mai multe caracteristici Outlook care lipsesc din versiunea Mac au de-a face cu funcțiile avansate pe care le vedeți atunci când sunteți conectat la un server Exchange. Printre acestea se numără accesul la calendarele publice, liste de distribuție, funcții de reținere și conformitate, urmărirea chitanțelor și diverse funcții sociale precum butoanele de vot.

Există, de asemenea, câteva alte caracteristici lipsă care merită notate:

Save As for Emails: În versiunea Windows a Outlook, aveți acces la o comandă Salvare ca pentru e-mailuri care vă permite să le salvați ca mesaje, PDF-uri sau orice altceva în afara bazei de date Outlook. Nu puteți face acest lucru în versiunea Mac.

Word as an Email Editor: Versiunea Windows vă permite să utilizați Word ca editor de e-mail, oferind acces complet la funcții Word cum ar fi formatarea și autocorrect. Versiunea Mac nu.

Side-by-Side Calendars: În Windows, puteți vizualiza două calendare unul lângă celălalt. În MacOS, nu puteți.

Aceasta nu este o mulțime de caracteristici care lipsesc (cu excepția cazului în care sunteți parte dintr-o organizație bazată pe schimburi), dar cât de importante sunt acestea depinde de dvs. Și, așa cum am menționat mai devreme, cea mai recentă actualizare a aplicației Office 2016 pentru MacOS aduce acum suport pentru Google Calendar și Contacts – o caracteristică lipsă pentru o mulțime de oameni.

OneNote

Funcționalitatea de bază a OneNote este prezentă atât în versiunile Windows cât și în versiunile Mac (și, în versiunile mobile, pentru asta), dar există încă, câteva diferențe:

Extensible: Versiunea Windows este extensibilă, oferind un API care permite add-ins și unele funcții avansate. Versiunea Mac nu include această extensibilitate.

Linking and Embedding: Versiunea Windows a lui OneNote este mai puternică atunci când vine vorba de încorporarea și conectarea fișierelor. De exemplu, în versiunea Windows, ați putea încorpora un fișier Excel. Dacă faceți clic pe acel fișier Excel din OneNote, se deschide o versiune completă și editabilă a fișierului în Excel. Pe versiunea Mac, puteți deschide o copie numai a fișierelor încorporate numai pentru citire.

Versioning: Versiunea Windows păstrează versiunile anterioare ale filelor care s-au modificat. Versiunea Mac nu.

More Searchable: Versiunea Windows vă permite să căutați text scris de mână, precum și înregistrări audio și video. Această caracteristică nu este disponibilă în versiunea Mac.

Dacă nu utilizați niciuna dintre aceste funcții, atunci ar fi bine să utilizați versiunea Mac a OneNote.

 

După cum puteți vedea din listele noastre, caracteristicile care lipsesc în majoritatea aspectelor Mac sunt lucruri mici, rareori folosite sau caracteristici reale “power user” utilizate în cea mai mare parte în setările de birou. Dacă nu aveți nevoie de aceste funcții și nu aveți nevoie de câteva aplicații care lipsesc de la MacOS (și bănuiți că acest lucru este valabil pentru peste 90% dintre cititorii noștri), probabil veți merge bine cu versiunea Mac a Office 2016 sau Oficiul 365

 

Tip solutie

Permanent

Voteaza

(5 din 14 persoane apreciaza acest articol)

Despre Autor

Leave A Comment?